уторак, 14. април 2020.

Bela Crkva, turistički biser Banata, iščekuje bolje dane

Bela Crkva, turistički biser Banata, iščekuje bolje dane

Turizam trpi najvidljivije posledice, koje nije teško izračunati. Retko ko će se iz Srbije opredeliti da letuje u inostrantsvu, jer i kada ovo prođe, ostaće bojazan od nepoznate pošasti. Srbija će se okrenuti – Srbiji.

Jedno od letovališta u Srbiji, koje svakako treba da uzmete u obzir, jeste Bela Crkva u Južnom Banatu. Ova opština je sa razlogom ponela i ime “Biser Banata”. Jer, leži na sedam predivnih jezera, na rekama Dunav, Nera i Karaš i na kanalu DTD, a zahvata je i dobar deo Deliblatske peščare.
Novica Jovanović vd direktora Turističke organizacije opštine Bela Crkva, očekuje da će, kada sve ovo prođe, pored domaćih turista, svakako dolaziti i naši susedi iz Rumunije, kao i prethodnih godina. Jedini problem je kalendar letnjih manifestacija, poput čuvenog Belocrkvanskog karnevala, koji poseti nekoliko hiljada ljudi.
Pogledajte prošlogodišnji karneval u Beloj Crkvi
 
  • Sve ovo nam je još uvek velika nepoznanica i svi o ovome pričaju s rezervom. Najveći problem nam je jun, zbog tradicionalne manifestacije Belocrkvanski karneval. Pre dvadesetak godina, bilo je vanredno stanje zbog bombardovanja, i tada je jedini put Karneval pomeren za avgust, inače se uvek održava krajem juna, kaže Jovanović.
Iako je kriza poremetila ceo svet, u Turističkoj organizaciji opštine Bela Crkva trude da funkcionišu po starom. Ali, u skladu sa zabranom da preuzimaju nove obaveze. Ideja im je da promotivnu kampanju preusmere na Rumuniju, gde bi, čim se ukaže prilika, nastupili i poradili na regionalnoj saradnji.
  • Promocije će se korigovati u skladu sa predlozima Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Vojvodine. Krajem februara imali smo poslednje veće okupljanje na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i nismo mogli ni da pretpostavimo da će nam se ovo desiti. Ipak, gajimo optimizam, jer imamo šta da ponudimo. Verujemo da će Bela Crkva, tokom letnjih meseci, biti jedna od najposećenijih destinacija u Vojvodini, kaže Jovanović.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.