понедељак, 13. април 2020.

Iz Bele Crkve sve bolje vesti, još tri negativna nalaza na Covid-19

Iz Bele Crkve sve bolje vesti, još tri negativna nalaza na Covid-19

Iz Bele Crkve juče su na testiranje poslati uzorci troje pacijenata pod sumnjom na Covid-19. Svi koji su testirani negativni su na korona virus, potvrdio je Darko Bogosavljević komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Bela Crkva.
  • Do sada je u Beloj Crkvi, zaključno sa 13. aprilom do 9 časova, evidentirano 7 slučajeva korona virusa, a jedna sugrađanka je izlečena i trenutno je kod kuće u samoizolaciji. Podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da opada i broj osoba u samoizolaciji i trenutno se u našoj opštini 105 osoba nalazi u samoizolaciji, rekao je Bogosavljević.
On naglašava da je odgovornost prema sebi i drugima najvažnija u zajedničkoj borbi protiv korona virusa, a potom je naglasio nephodnost u pridržavanju mera preventivne zaštite koje je struka propisala, posebno mera fizičke distance i higijenske zaštite.
  • Nastavićemo pravovremeno i istinito da vam prenosimo zvanične informacije o Covidu-19 u opštini Bela Crkva koje dobijamo od nadležnih. Ne dozvolite da vam dezinformacije i lažne vesti sa društvenih mreža unose nemir i strah. To možete prevazići uvažavanjem činjenica i potvrđenih informacija, a na svima nama je da pokažemo solidarnost i saosećajnost sa našim sugrađanima koji su oboleli od korona virusa i trenutno se bore protiv ove bolesti. Nadamo se da će svi iz te borbe izaći kao pobednici, rekao je Bogosavljević.
On je, u ime Štaba, posebnu zahvalnost i podršku uputio svim zdravstvenim radnicima koji se u ovom trenutku bore sa pandemijom SARS-CoV2 virusa, kao i svim sugrađanima koji dosledno i disciplinovano sprovode preventivne mere, štiteći sebe i druge od širenja infekcije.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.