среда, 15. април 2020.

Policijski čas od petka u 17 do utorka u 5 sati

Policijski čas od petka u 17 do utorka u 5 sati

Zabrana kretanja zbog epidemije korona virusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 sati, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Dnevniku RTS.
Ova odluka dolazi nakon stava struke, odnosno epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba, da zabranu kretanja ne treba ukidati ni na Uskrs.
Predsednik je najavio i da se traži način kako da penzioneri izađu napolje makar tri puta nedeljno. Prema njegovim rečima, oni će moći od sledeće nedelje najverovatnije da šetaju tri puta nedeljno, po pola sata, ali do 300 metara od svoje kuće.
  • U tri dana ćemo da izdvojimo osam sati za penzionere, ali tokom policijskog časa. Međutim, ne smeju da budu u kontaktu sa drugima, rekao je Vučić.
Kretanje u vreme zabrane je dozvoljeno i roditeljima sa decom sa autizmom, u periodu od 17 do 20 časova radnim danima, kao i subotom i nedeljom od 15 do 20 časova.
Govoreći o zahtevima Crkve, predsednik je istakao da je u subotu razgovarao sa patrijarhom i da su imali drugačiji dogovor.
  • Šta god da kažem biću razapet od dela javnosti. Pokušaću već sutra da razgovaram sa patrijarhom i Sinodom SPC, ali podržaću lekare, podržaću život. Kakve ćemo mere da donesemo? Da hapsimo patrijarhe, to sigurno nećemo… Uzdam se u patrijarha, moliću ga, klečaću pred njim, naveo je predsednik.
Dodao je da, ako te molbe ne urode plodom, javnost će biti obaveštena o konačnoj odluci po tom pitanju.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.