уторак, 15. мај 2018.

RADNICI JP "BELOCRKVANSKA JEZERA" KOSE PODVODNU VEGETACIJU


Sve do kraja aprila podvodna vegetacija na Belocrkvanskim jezerima nije dosezala do površine vodenog ogledala. Usled visokih temperatura trave su narasle, a radnici JP „Belocrkvanska jezera“ je već deset dana kose i iznose na obalu.
Ni kiša ne zaustavlja posao, pa se očekuje da do kraja nedelje glavno jezero bude očišćeno i mašina prebačena na Vračevgajsko jezero.
Podvodna vegetacija je prošle godine stvarala problem u jezerima širom sveta, kako zbog visokih temperatura, tako i zbog nemogućnosti da se kosi u toku letnjih meseci zbog velikog broja kupača.
- Ono što je dobro svakako leži u činjenici da su analize početkom septembra prošle godine pokazale da je voda u našim jezerima izuzetnog kvaliteta, bez obzira na veliki broj kupača, jer podvodna vegetacija filtrira vodu. Kosili smo ovog proleća priobalje tri puta, podvodnu vegetaciju kosimo i planiramo da u junu obavimo još jedno košenje kako bi sezonu započeli sa pokošenim akvatorijem do dubine od 1,8 metara, kaže Sava Stefanov direktor JP „Belocrkvanska jezera“.
Travu treba pokositi još samo u velikom zalivu. Ovih dana pokošena podvodna vegetacija se iznosi na obalu na kojoj će se nekoliko dana cediti, a potom će biti odneta.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.