среда, 16. мај 2018.

EDUKACIJA U CILJU POVEĆANJA BEZBEDNOSTI UČENIKA U SAOBRAĆAJU



Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja usmerena ka povećanju bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda sprovodi se u svim osnovnim školama u opštini Bela Crkva. Resursima i kadrovski su akciju podržali Sekcija za bezbednost saobraćaja tehničke škole “Sava Munćan” i UG “Srpska policijska unija”.
Edukaciju sprovode Biljana Milovanov ispred Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela crkva i Igor Ivašković i Lidija Stanojev profesori saobraćajne grupe predmeta Tš “Sava Munćan”.
Edukatori deci prenose pravila i propise na način prilagođen njihovom uzrastu, dok Radovan Novković predstavnik UG`` Srpska policijska unija`` priča o načinu kažnjavanja i samim kaznama u saobraćaju.

Učenicima se deli i edukativni material koji je obezbedilo UG “Srpska policijska unija”.
- Cilj je da povećamo bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima koji su visoko ugrožena kategoriju učesnika u saobraćaju, bilo da u njemu učestvuju kao biciklisti, pešaci, ili putnici, kaže Igor Ivašković.
Prema zvaničnoj statistici u Republici Srbiji, kao i u drugim državama u Evropi, česti izazivači saobraćajnih nezgoda su mladi vozači (do tri godine vozačkog iskustva), koji izazivaju višestruko više saobraćajnih nezgoda u odnosu na iskusne vozače. U ukupnom broju poginulih učesnika u saobraćaju, u periodu od 2010. do 2013. godine, mladi vozači su učestvovali sa oko 15%. Kada se uzmu u obzir navedeni podaci, potpuno je jasno da je preventivni rad od izuzetne važnosti, a ovakve akcije neophodne.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.