петак, 16. фебруар 2018.

BELOCRKVANSKI ĐACI UČESTVUJU NA LIKOVNOM KONKURSU U LIDICAMA "VODA VREDNIJA OD ZLATA"


Internacionalni konkurs za likovne radove tradicija je u Lidicama u Češkoj Republici, a deca iz Bele Crkve će ove godine učestvovati po treći put. Učenici Oš“Žarko Zrenjanin“ i Oš“Dositej Obradović“ poslaće 45 radova na temu voda.
Likovne radove na 46. Internacionalni konkurs iz Bele Crkve u Lidice će odneti učitelj češkog jezika Stanislav Havel.
Sa decom iz Kruščice radila je Alena Havelova koja će selekciju radova za izložbu izvršiti ovih dana, tako da postoji šansa da radovi dece sa područja opštine Bela Crkva budu zastupljeni u još većem broju.
- S obzirom da živimo u mestu koje je se nalazi u zagrljaju tri reke i sedam jezera, tema je bila veoma inspirativna za učenike i kao rezultat dobili smo beliki broj radova sa razčičitim motivima kojima su učenici iskazali svoj lični senzibilitet i poetiku. Kroz ovu temu učenici su preneli poruku o važnosti očuvanja vodnih resursa, kaže Tereza Stamenković Klepaček, profesorka likovne kulture.
Pre nekoliko godina nagradu za kolekciju fotografija na temu „Tu živim i to sam ja“, na konkursu u Lidicama osvojila je Dorotea Dolhai iz Bele Crkve, pa se ovogodišnji učesnici nadaju da će i njuihovi radovi biti zapaženi.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.