петак, 01. децембар 2017.

PREMIJERA FILMA „DISKRETNI HEROJI“ U CENTRU ZA KULTURU
U prepunoj sali Centra za kulturu „Bela Crkva“ održana je prva javna projekcija kratkometražnog filma „Diskretni heroji“. Ovaj film je deo projekta „Podigni glavu, a ne pesnicu“ Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva.
Film je autorsko delo učenika Tehničke škole „Sava Munćan“ Danijela Danka Gavrilovića, a u filmu su pored učenika ove škole učestvovali i učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škola.
Film govori o životu Andreja Lukića, bivšeg boksera, koji se doselio sa svojom majkom u Belu Crkvu nakon očeve smrti. U školi upoznaje Marka, velikog siledžiju, bogatog i veštog MMA borca koji fizički i psihički maltretira Andreja dok je njegova jedina šansa samoodbrana.

U publici su uglavnom bili mladi, čije su reakcije bile izuzetno dobre, a opšti je utisak da su mladi svesni da vršnjačko nasilje postoji, ali da im je na ovaj način skrenuta pažnja da o tome javno govore i da se obrate nadležnim institucijama, bilo da su sami izloženi nekim vidu nasilja ili da su samo prisistvivali vršnjačkom nasilju.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.