петак, 1. децембар 2017.

SVE JE SPREMNO ZA ZIMSKU SEZONU I SNEG


Kao i nekoliko prethodnih godina održavanje lokalnih puteva i saobraćajnica u naseljenim mestima obavljaće radnici SPTR „Trki“. Mašine, rezervni delovi, so i kameni agregat su spremni za sneg koji meteorolozi najavljuju za kraj ove nedelje.
Zimska služba za održavanje puteva angažovana je od 15. novembra do 31. marta naredne godine, organizacija ovog posla preneta je na JKP „Belocrkvanski komunalac“ gašenjem JP Direkcija za izgradnju.
Kroz teritoriju opštine i kroz samu Belu Crkvu prolaze i Međunarodni put M 7/1 i državni put II reda, čije je održavanje u nadležnosti JP „Putevi Srbije“, dok će lokalne puteve i saobaćajnice u 14 naseljenih mesta čistiti SPTR „Trki“ pod nadzorom JKP „Belocrkvanski komunalac“.
-Svake godine imamo angažovana četiri kamiona sa hidrauličnim nožem i rasipačima soli, jednu frezu za rasipanje smetova, grejder, utovarivač, a 220t soli i 100 m3 kamenog agregata već se nalazi na lageru u SPTR „Trki“, kaže Šiman Irović nadzorni organ zimske službe.
U prvi prioritet zimskog održavanja puteva spadaju primarne i sekundarne saobraćajnice u Beloj Crkvi i opštinski putevi, u drugom prioritetu su ulične saobraćajnice sa savremenim kolovozom u naseljenim mestima, dok su u trećem prioritetu sve ostale saobraćajnice na teritoriji opštine Bela Crkva.
Planom zimske službe precizno je definisan plan rada za svaki od prioriteta i u zavisnosti od debljine snežnog pokrivača.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.