уторак, 18. јул 2017.

LETNJI KAMP "AKVALEND" U BELOJ CRKVIKamp za decu školskog uzrasta „Akvalend“ jedna je od novih turističkih ponuda u Beloj Crkvi. Dvadesetoro dece školskog uzrasta upoznaje se sa novom sredinom kroz brojne radionice od kojih je najviše vezano za vodu.
Katarina Đorđević, profesorka geografije iz Beograda redovno je leto provodila u kampu na obali glavnog jezera u Beloj Crkvi. Ideju da osnuje letnji kamp realizovala je ove godine u saradnji sa lokalnom samoupravom i Turističkom organizacijom.
- Deca su zadovoljna, aktivnosti su raznovrsne. Pričala sam im o zaštićenom području Karaš-Nera, sada se u Neri kupaju. Deca žele da dođu i sutra, ali program nam je ispunjen i radimo po planu. Roditelji se javljaju i žele da dođu, mislim da je to jako lepo. Radionice su u jezeru, na poligonu i u avantura parku, kaže Katarina Đorđević.
Nera je bila poseban izazov za decu iz Beograda, od priče o reci koja predstavlja granicu između dve države, biljkama koje je okružuju, vrstama riba koje u njoj žive, pa do pokušaja da se reka savlada plivanjem uzvodno.
Iz razgovora sa decom zaključili smo da su Nera, vidikovac, jezera i adrenalin park podjednako zanimljivi, ali i da su stekli nove prijatelje iz Amerike i Rumunije.
Letnji kampovi u našoj zemlji tek su u povoju, Katarina sa puno entuzijazma govori o tome da će u kamp dovoditi decu iz svih krajeva Srbije ii o saradnji sa domaćinima, na osnovu koje i jeste optimista. Deca ne kriju zadovoljstvo što je svakako prvi preduslov za Katarinin optimizam.
Aktivnosti na vodi i u vodi odvijaju se pod nadzorom spasilaca, u večernjim časovima sve do 23h deca uživaju u umetničkim i zabavnim radionicama letnjeg kampa „Akvalend“.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.