четвртак, 15. јун 2017.

   USVOJEN ZAVRŠNI RAČUN BUDŽETA OPŠTINE BELA CRKVA ZA 2016. GODINU





Završni račun budžeta opštine Bela Crkva za 2016.godinu, usvojen je na desetoj Redovnoj sednici SO Bela Crkva.
Pet tačaka bilo je na dnevnom redu, a u sali za sednice skupštine 32 od 33 odbornika. Sednica je protekla u radnoj i fer atmosferi, sve odluke usvojene su velikom većinom glasova.
Sednicu je otvorio i vodio predsednik SO Marjan Aleksić.
Nakon usvajanja dnevnog reda, s obziom da nije bilo zahteva za proširenjem istog, prešlo se na pretres predloga odluke o završnom računu budžeta opštine za 2016.godinu.
- Odlukom o budžetu opštine, odnosno odlukom o drugom rebalansu budžeta planirana su sredstva-prihodi u iznosu od 469.780.000,00 dinara, a realizovani u iznosu os 443.182.171,00, što u korelaciji sa planom predstavlja 94,34%. Ukupno ostvareni rashodi u posmatranom periodu iznose 451.647.203,00 dinara. Ukupno od viših nivoa vlasti, osim klasičnih transfera stiglo je 23.924,00 dinara. Sa pozicije stalne budžetske rezerve nije bilo izdvajanja. Revizija finansijskih izveštaja završnog budžeta opštine planirana je Programom revizije državne revizorske institucije i SO će biti upoznata sa izveštajem kada bude bio dostavljen, rekla je Svetlana Kitanović načelnica odeljenja za finansije.
Bez diskusije odluka je usvojena glasovima 28 odbornika, a zatim su velikom većinom od 28 pa čak i sa 31 glasom usvojeni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Skupština opštine Bela Crkva. Sva javna preduzeća su u obavezi da izveštaje postave na sajt, tako da će svi podaci biti dostupni javnosti.
Svi prisutni odbornici glasali su za usvajanje Lokalnog plana za borbu protiv korupcije, u kom između ostalog piše da potreba za borbom protiv korupcije na lokalnom nivou proizilazi iz nastupajuće decentralizacije sa kojom će se na na pokrajine, gradove i opštine preseliti značajan deo ovlašćenja sa republičkog nivoa.
Jednoglasno je usvojen i drugi ciklus plana integriteta koji se odnosi na period 2016-2019.godine.
- Veoma sam zadovoljan zbog konstruktivnog pristupa odbornika, i zahvaljujem im na tome. Svaka je odluka koju usvojimo na svoj način značajna za razvoj naše sredine, podjednako je važna i činjenica da su sva javna preduzeća u prošloj godini poslovala pozitivno, istakao je Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.