уторак, 13. јун 2017.

GLASANJE ZA IZBOR PROJEKTA POČELO ODLIČNIM ODZIVOM, TEMELJ ZA WI-FI STUB SE GRADI



Učešćem u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ stanovnici Bele Crkve obezbedili su wi-fi drvo i 20.000 evra za svoju opštinu. Glasanje koji od tri ponuđena projekta treba realizovati je počelo i trajaće zaključno sa 18.junom.
Obaveštenje o glasanju nalazi se na sajtu opštine, na plakatima i emituje se na nekoliko elektronskih medija, pa su stanovnici opštine na vreme obavešteni. Statistički podaci pokazuju da su stanovnici opštine Bela Crkva bili toliko aktivni, da je poslato po svakom stanovniku 24 računa ili slipova i zaslužili su da se uradi ono što sami budu odlučili.



– Glasao sam za rekonstrukciju sale u Centru za kulturu. Mislim da je to mladima najpotrebnije, kaže Igor Jovanović, stanovnik Bele Crkve.
Mišljenja su podeljena, prvog dana glasalo je 80 uglavnom Belocrkvana, dok se veći broj glasova stanovnika naseljenih mesta očekuje pijačnim danima.
– To da stanovnici odlučuju šta žele da se uradi je odlična stvar. Glasala sam za izgradnju igrališta u parku. Treba deci što više igrališta, ali bilo koji projekat da prođe, svakako će nešto novo biti urađeno i ja ću biti zadovoljna, tvrdi Ilona Vukašinov, stanovnica Bele Crkve.
Glasa se putem glasačkih listića uz ličnu kartu, na štandu  postavljenom u gradskom parku od 7-15h. Svaki punoletni glasač na štandu dobija sve neophodne informacije i flajer. Glasačke listiće će prebrojati komisija i rezultate dostaviti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.


Hoće li biti izglasano igralište u parku, sređivanje igrališta i dvorišta u objektu PU “Anđelka Đurić” u Karađorđevoj ulici ili rekonstrukcija sale Centra za kulturu znaće se već narednog ponedeljka.
U gradskom parku u toku su radovi na izgradnji temelja za wi-fi stub, očekuje se da naredne nedelja stub bude postavljen, na samom početku turističke sezone i nedelju dana pre održavanja Belocrkvanskog karnevala. Stub će istovremeno moći da koristi 300 korisnika i to u toku prvih 15 meseci besplatno.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.