среда, 10. мај 2017.

UČENICI BELOCRKVANSKE GIMNAZIJE OSVOJILI TREĆE MESTO NA KVIZU!



Odlično se poznajemo-pokazali učenici „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole i osvojili 3.mesto na kvizu.


Učešće na kvizu „Koliko se poznajemo“ u „Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi“ tradicija je od prve sezone takmičenja pre 11 godina i svake godine stizali su do finala. Tako je bilo i ove godine, osvojili su 3.mesto i novčanu nagradu za školu.

Kviz „Koliko se poznajemo“ deo je projekta Vlade AP Vojvodine, nosilac projekta je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, a cilj projekta je upoznavanje učenika sa istorijom i nacionalnim zajednicama koje u Vojvodini žive i afirmacija multikulturalizma i tolerancije.

Učenici „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ više i ne broje koliko su puta pobedili na kvizu i na taj način osvojili vredna putovanja za sebe i novčane nagrade za školu. Profesorka istorije Vera Tasić insistira na učešću u ovom kvizu jer je Bela Crkva po suživotu velikog broja nacionalnih manjina primer Evrope u malom.

Ove godine takmičili su se učenici drugog razreda smera opšta gimnazija, Milan Milić, Sofija Živanov, Gordana Heraković i Teodora Stojadinović i osvojili 3.mesto u jakoj konkurenciji iz Bečeja, Žablja i Stare Pazove.

-Ponosi smo na naše učenike, i najboljima se dogodi da trema odnese nekoliko bodova. Veoma me raduje da su ih drugovi zdušno bodrili i na kraju se ponašali kao da je naša ekipa pobedila, ističe Mirjana Pančić Bužek, direktorka „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.