понедељак, 24. април 2017.

STANOVNICI BELE CRKVE OBEZBEDILI WiFi DRVO I 20.000 EVRA ZA OPŠTINU


Prema statističkim podacima stanovnici opštine Bela Crkva na četvrtom su mestu po učešću u nagradnoj igri za suzbijanje sive ekonomije. Predsednik opštine Darko Bogosavljević potpisao je ugovor u Vladi Srbije za wi-fi zonu sa besplatnim internetom u trajanju 15meseci i 20.000 eura koji će biti uloženi u opremanje i rekonstrukciju objekata infrastrukture.

Iz opštine Bela Crkva u toku trajanja nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" poslato je toliko fiskalnih računa i slipova da je nakon obrade podataka objavljeno da je po stanovniku poslato 24 računa i na taj način stanovništvo je doprinelo da se obezbede pomenute nagrade.
Prilikom potpisivanja ugovora državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović naveo je da je u nagradnoj igri poslato više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima čija vrednost je oko 70 milijardi dinara, a direktno u budžet je otišlo više od devet miliona evra.
- Jednako važan uspeh jeste jačanje svesti građana i privrede i lične odgovornosti u izdavanju odnosno uzimanju računa pri svakoj kupovini. Prema podacima Poreske uprave za januar i februar, beležimo rast evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa posebno kod malih obveznika, za 29 odsto odnosno 34, rekao je Ožegović.
- Novčani deo nagrade biće usmeren na sadržaje i lokacije koje u anketi stanovnika dobiju najviše glasova. Tako je i najpoštenije, jer smo do nagrada došli zahvaljujući njihovoj aktivnosti i iskazanom visokom stepenu odgovornosti u borbi protiv sive ekonomije, kaže Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva.
Anketa će biti postavljena na sajtu opštine Bela Crkva sa ponuđenim lokacijama i kratkim opisom sadržaja za nekoliko dana.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.