четвртак, 27. април 2017.

OKRUŽNO TAKMIČENJE U STRELJAŠTVU ODRŽANO U BELOJ CRKVI

Svečano i takmičarski u Beloj Crkvi je obeleženo 240 godina postojanja prve streljačke družine u Srbiji.
Tim povodom gosti su bili najviši funkcioneri Streljačkog Saveza Srbijei Vojvodine, a 50 takmičara osnovnih i srednjih škola učestvovalo je na Okružnom sportskom takmičenju u streljaštvu. Najuspešniji takmičari bili su Milica Jovanović iz Uljme i Aleksa Rakonjac iz Pančeva u konkurenciji osnovnih škola i Bojana Nikoić i Đorđe Jovčević iz Pančeva u konkurenciji srednjih škola.
Prva sportska organizacija nastala na tlu današnje Srbije , osnovana je 1777.godine u Beloj Crkvi. Bila je to Belocrkvanska streljačka družina, a tradiciju je nastavila Streljačka družina „Odbrana“. U godini obeležavanja tri veka postojanja Bele Crkve obeležen je i jubilej 240 godina streljaštva održavanjem Okružnog takmičenja u streljaštvu koje je podržao Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Južnog Banata.


Obeležavanju jubileja prisustvovali su Nenad Putnik , predsednik Streljačkog Saveza Srbije, Dragan Alimpijević, predsednik SS Vojvodine, generalni sekretar SS Vojvodine Aleksandra Ivošev i direktor streljačke reprezentacije Srbije Srećko Pejović .
Ivan Branisavljević predsednik SD „Odbrana“ posebno je zahvalio domaćinima Oš“Dositej Obradović“ i streljačkim družinama iz Pančeva i Uljme bez kojih organizacija takmičenja ne bi bila moguća.
U kategoriji osnovnih škola najuspešniji u ekipnom delu bile su ženska ekipa Oš „Branko Radičević“ iz Uljme i ekipa dečaka Oš“Miroslav Mika Antić“ iz Pančeva. Pojedinačno najveći broj bodova osvojili su Aleksa Rakonjac iz Pančeva i Milica Jovanović iz Uljme.



Ženska ekipa Ekonomsko trgovačke škole „Paja Marganović“ iz Pančeva i muška ekipa Hemijsko medicinske škole iz Vršcaosvojile su prva mesta u konkurenciji srednjih škola kao i pojedinci Bojana Nikolić ETŠ „Paja Marganović“ i Đorđe Jovčević“ iz Mašinske škole „Pančevo“ Đorđe je ostvario i rekord na Okružnom takmičenju sa 276 krugova od mogućih 300.
Među najboljim strelcima bile su i ekipe sa područja opštine Bela Crkva. U konkurenciji osnovnih škola ekipa devojčica Oš „Marko Stojanović“ iz Vračev Gaja osvojila je 3.mesto, ekipa dečaka 2.mesto, dok je u konkurenciji srednjih škola i ženska i muška ekipa „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ osvojila 3.mesto.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.