уторак, 28. март 2017.

 

URUČENA REŠENJA ZA UVOĐENJE STRUJE I IZGRADNJU KUPATILA SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA U BELOJ CRKVI 

 

Javni konkurs Centra za socijalni rad "8.maj" i lokalne samouprave trajaće dok se fond za ovu namenu ne iscrpi. Za uvođenje struje dodeljije se od 350.000 do 400.000 dinara, a za rekonstrukciju ili izgradnju kupatila oko 100.000 dinara. Polovinu sredstava korisnici će vraćati u šest mesečnih rata kako bi se obezbedila sredstva i za druge porodice.
Centar za socijalni rad „8.maj“ u Beloj Crkvi ima oko 1300 korisnika novčane socijalne pomoći. Ta sredstva nisu dovoljna za ulaganja kao što je uvođenje električne energije ili izgradnja kupatila, ali je u saradnji sa lokalnom samoupravom pronađeno rešenje i za ove probleme.



- Krajem prošle godine počela je akcija lokalne samouprave i Centra za socijalni rad „8.maj“ na uvođenju električne energije u domaćinstvima korisnika centra koji će finansirati kompletne radove. Korisnici će polovinu sredstava vratiti u šest rata, kako bi se omogućila pomoć i drugim porodicama, ova akcija je zamišljena kao akcija bez kraja sve dok sva domaćinstva socijalno ugroženih porodica ne uvedu električnu energiju, kaže Adela Stanković, predsednica UO Centra za socijalni rad “8.maj“.
Iznos sredstava varira u zavisnosti od snimljenog stanja, jer neka domaćinstva imaju deo instalacija, ili su radovi na izgradnji kupatila u različitim fazama.
Porodica Nikolić iz Crvene Crkve ponosna je na svoju vrednu i uspešnu decu i želi da im obezbedi bolje uslove za život.

-Najteže mi pada pranje veša na ruke. Krajnje je vreme da deca žive u boljim uslovima i veoma sam zahvalna svima koji su pomogli. U centru uvek nailazim na razumevanje, bilo da su u pitanju drva ili jednokratna pomoć za kupovinu lekova, kaže Vesna Nikolić.
Zalaganjem Centra za cosijalni rad „8.maj“ i lokalne samouprave ovoj ustanovi je obezbeđeno korišćenje cele zgrade. Novih 140m2 koristiće za unapređenje rada, a najneophodniji im je prostor za viđenje roditelja sa decom u kontrolisanim uslovima, ističe direktor Dragan Popović.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.