уторак, 28. март 2017.

 

UREĐENJE PUTEVA U OPŠTINI BELA CRKVA POČELO OD KUSIĆA

 

Ravnanje i pošljunčavanje seoskih puteva u opštini Bela Crkva počelo je u Kusiću, a biće obavljeno u svim naseljenim mestima. Iz opštinske kase za ovaj posao je izdvojeno 2 miliona dinara. 


Kusić ima procentualno najmanje asfaltiranih ulica u opštini, pa je iz tog razloga posao i započet u ovom mestu. Ulica Žrtava fašističkog terora jedna je od najdužih neasfaltiranih ulica u ovom selu. Grejderom je zemljani put poravnat pa nasut šljunkom. U roku od par sati završen je posao i u ulici 1.oktobra. Radove izvodi SZR „Trki“ uz dobru sinhronizaciju dovoženja šljunka i rada grejderom.
Prema proračunu prosečno će biti potrebno 100-150 kubika šljunka za sela u kojima su putevi iz ledene zime izašli sa puno rupa. Posao u Kusiću biće završen za dva dana.
- Grejderom ćemo radove nastaviti u Prizrenskoj ulici u Beloj Crkvi u kojoj je u toku jeseni i zime bilo radova na novoj PTT i elektro mreži. Nadam se da će Prizrenska uskoro biti u planu i za asfaltiranje, ali za sada će biti pošljunčana. Radovi će biti izvedeni u Kruščici i još nekim selima. U većini sela biće dovoljno da se samo grejderom poravna, kako bi se putevi poboljšali i osposobili za saobraćaj. Šljunak koji se ne upotrebi, ostaće u rezervi za slučaj bujičnih voda koje mogu da zadese teritoriju opštine bela Crkva, rekla je Milica Vitomirov, vd direktora JKP „Belocrkvanski komunalac“.
Meštani Kusića zadovoljni su jer će lakše voziti automobile do svojih domova, a kiša više neće stvarati blato.
- Dobro je sve što se uradi. Lepo je i ravno, neće biti blata kad padne kiša. To je najgore, kad izađete iz kuće u blato, pa posle traktorom blato unesete u dvorište, kaže Vlasta Kerčulj stanovnik Kusića.



- Ovo je izvanredno za meštane, automobile i poljoprivredne mašine, da može normalno da se živi i radi, ističe Siniša Stanojev predsednik Saveta MZ Kusić.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.