петак, 10. март 2017.

 

POZIVAMO TUŽILAŠTVO: ISPITAJTE ULOGU MEDAKOVI'A U AFERI  "MAĐARICA"!


Prvi vršački informativni portal evrsac.rs poziva sva nadležna tužilaštva da ispitaju aferu "Mađarica", u kojoj se, kao jednog od aktera iz senke, provlači i ime penzionisanog sudije Nikole Medakovića.
Prema našim izvorima, postoje indicije da je Medaković iskoristio svoj uticaj kako bi jednog inostranog državljanina, rođenog u Banatu i dobro poznatog pravosudnim organima Srbije, oslobodio izdržavanja dela kazne, koju mu je izrekao sud u Mađarskoj.
Zastupnik stranca bio je jedan vršački advokat, ali se on odlučio da ga ipak zastupa advokat Gordan Medaković, sin penzionisanog sudije, što se teško može nazvati spletom okolnosti, a još manje poverenjem u stručnost.
U vreme reforme pravosuđa, 2009. godine, Nikola Medaković nije reizabran na mesto sudije. Ipak, krajem 2012. godine Nikola Medaković vraćen je na sudijsku funkciju u Viši sud u Pančevu. Godine 2013. imenovan je za VD predsednika ovog Suda, gde je ostao do penzije.
Kako saznajemo, državni organi očekuju od stranca da bude kooperativan i kao svedok pomogne u rasvetljavanju uloge penzionisanog sudije u ovom slučaju. Naš izvor navodi i da ovo nije jedini slučaj u kojem je penzionisani sudija "vedrio i oblačio".


Foto: Nekretnine kriju tajne

Nikome neće biti prijatno da vidi da oni koji su delili pravdu i koji su se staraju o zakonitosti rada sudova, budu lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili teška krivična dela. Međutim, to je jasna poruka građanima da nema izuzetih od zakona, bez obzira koju funkciju neko obavljao.
Kada neko sa ovako važnom društvenom funkcijom, a zarad lične koristi, zloupotrebi službeni položaj, to duboko uruši poverenje građana, ne samo u pravosuđe. Verujemo da će nadležni državni organi efikasno postupati u ovakvim slučajevima, kako bi se u što kraćem roku došlo do pune istine, da bi oni za koje se dokaže da su radili mimo zakona, snosili posledice i odgovornost za dela koje su počinili.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.