среда, 15. март 2017.

  

POČELA GRAĐEVINSKA SEZONA U DUPLJAJI

 

Sredstvima iz opštinske kase finansirani su radovi na uvođenju javne rasvete u Grobljanskoj ulici u Dupljaji koje je u okviru redovnih poslova organizovalo JKP “Belocrkvanski komunalac” i obimnim radovima na školskoj zgradi za koje je izdvojeno 700.000,00 dinara .














U naseljenom mestu Dupljaja u Grobljasnksoj ulici uspostvljena je javna rasveta postavljanjem sedam betonskih stubova visine 9 metara. Izvučena je mreža samonosećim kablom dužine oko 210 metara i na savkom stubu postvaljena je stubna kosa svetiljka sa natrijumovom sijalicom od 70W. Rasvetom je pokrivena kompletna dužine ulica od raskrsnice sa ulicom Dejana Brankova do ulaza na groblje u Dupljaji, kaže Milica Vitomirov vd direktorka JKP “Belocrkvanski komunalac”.


Nastavu od prvog do četvrtog razreda u područnoj školi Oš „Đoređe Maletić“ u Dupljaji pohađa 33 učenika, u istoj zgradi radi i predškolska ustanova sa desetoro mališana. Zamena stolarije je u toku, a efekti radova se već i vide i osećaju.
- Deca su oduševljena učionicom jer imamo više svetla. Daleko je toplije sa novim prozorima, a to je tek početak radova. Ova škola je čekala 20 godina i svi se radujemo novom izgledui većoj funkcionalnosti koji će dobiti zahvaljujući lokalnoj samoupravi, kaže Milena Đozić, učiteljica.
Za zamenu 11 prozora, svetlarnika, 6 vrata, ograđivanje sportskog terena i dvorišta, krečenje kompletne zgrade i rekonstrukciju fasade iz opštinske kase je izdvojeno nešto više od 700.000,00dinara. Nataša Grozdić direktorka Oš „Đorđe Maletić“ kaže da od kada radi ne pamti da je za školu u Dupljaji izdvojeno više para nego ove godine.
Nada Pajić je radni vek provela u ovoj školi kao pomoćna radnica. Sada je u penziji i u slobodno vreme često obilazi svoj nekadašnji kolektiv.
- Posebno mi je drago što će biti rešen veliki problem u toku zime jer nam je na kraju hodnika uvek mrzla voda u cevima. Biće i mnogo lepše našim đacima koje obožavam, kaže Nada.
Nastava se odvija u dve smene, radnici prilagođavaju svoje radno vreme, kako ne bi ometali rad sa decom.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.