понедељак, 6. март 2017.

 

MEDAKOVIĆ HOĆE DA OŽIVI "STARI SISTEM"       I VRATI JARAM NA VRŠAC

 



Penzionisani sudija Nikola Medaković nije očekivao da će se ikada srušiti njegov sistem, sistem pod čijim su diktatom Vršac i Vrščani bili proteklih 25 godina. Tog sistema, kojim je on iz senke vladao duže od 25 godina - više nema. Demontiran je na poslednjim lokalnim izborima u Južnom Banatu. 
Medaković, gonjen sujetom i "navučen" na bahatost, pokušava da ga oživi "stari sistem". Kampanju za predsedničke izbore koristi kao paravan. Međutim, paravan mu je proziran, jer više pod komandom nema lokalne vlasti, tužioce, policiju i druge državne službe, velike privrednike, kompanije, fondacije...
Spao je na lažne medije i uzurpatore, kojima su prethodne lokalne vlasti omogućavale da godinama uzurpiraju državne oranice bez ikakve nadoknade, a koje Medakovićeva advokatska kancelarija i danas zastupa. Samo su mu još oni preostali.
Dokaz bahatosti porodice Medaković može se videti kroz poslovno angažovanje još jednog člana porodice. Nikolina supruga Anica, koja je rukovodila Gradskim muzejom od 2004. do 2013. godine (mora i žena negde da radi), niti jednom nije uradila popis muzejskog fundusa, u kojem se nalaze zbirke nemerljive vrednosti. Zašto bi se radio popis basnoslovno vrednog blaga, za koje se iskreno nadamo da je još uvek tamo gde mu je mesto.
Nećemo da prejudiciramo, sačekaćemo kraj popisa koji je pokrenuo novi vd direktor Zvonimi Santrač. Nadamo se da će sve biti na spisku, ili da će se bar iznenada pojaviti, kao vredni eksponati (zlatni predmeti iz ostave Satu Mare, sedam vitičastih privezaka i tri ćilibarske perle iz srednjeg bronzanog doba, tri zlatne narukvice od tordirane žice iz ostave Gudurica, šest zlatnih privezaka iz nekropole srednjeg bronzanog doba u Vatinu i tri zlatna predmeta sa nekropole Vršac – AT) koji nisu bili su sefu u kojem treba da budu, nego su pronađeni u zaturenoj papirnoj kutiji sa fotografskim materijalom, na mestu gde se odlažu stvari za bacanje.
Kada iz ovog ugla sagledamo situaciju, možda bi bilo dobro preporučiti državnim organima da se pozabave i radom kancelarije javnog beležnika u Pančevu, koju vodi Branislav Medaković, nekada i stečajni upravnik na desetine preduzeća, a u kojoj rade i najmlađi nikolin sin Vlada (bio volonter i u Osnovnom sudu u Vršcu u kojem je Nikola Medaković 18 godina bio predsednik) i njegova supruga. Ako je daleko od Vršca, nije daleko od očiju javnosti...Opet, nećemo da prejudiciramo...
Nastaviće se...

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.