среда, 15. фебруар 2017.

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI 

BELE CRKVE ZA 2016 GODINU 

 

Pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva i ove godine dodeljene su nagrade i priznanja najboljim sportistima  i sportskim radnicima. Pehari su dodeljeni  najboljima u oblasti školskog sporta, sportskim nadama, pionirima, juniorima, kadetima i klubovima.
Sportisti godine su Jasna Gera, dugogodišnja uspešna takmičarka Kluba za  podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ i Dušan Talaja koji je svoju vaterpolo karijeru započeo u VK Jezero, a danas je profesionalni vaterpolista u turskom  VK „Kinalijada“ iz Instabula.
Za najbolji klub proglašen je Fudbalski klub „Bak“ koji će drugi deo prvenstva u okviru prve južnobanatske lige započeti sa liderske pozicije.
Nagrade im je dodelio predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević  koji je svim nagrađenim belocrkavsnkim sportistima čestitao na dobijenim priznanjima.
-Kako je Novak Đoković najbolji ambasador Srbije u svetu tako su ovi sportisti najbolji predstavnici opštine Bela Crkva, a lokalna samouprava će se truditi da u narednom periodu stvori što bolje uslove za sportske aktivnosti u našoj opštini, rekao je predsednik opštine Bela Crkva.
Najbolji trener u protekloj godini je Miodrag Ivanović iz VK „Jezero“,a nagrada za životne delo pripala je Zlatanović Đoki , predsedniku udruženja sportskih ribolovaca „Nera“.
U oblasti školskog sporta nagrađena je  ženska ekipa malog fudbala – OŠ“Mihail Sadoveanu“ iz Grebenaac koja je na školskoj olimpijadi  u Vranju ostvarila najveći uspeh koji može postići jedna ekipa u oblasti školskog sporta u Srbiji, a to je osvajanje prvog mesta na školskoj olimpijadi u malom fudbalu.
Priznanje su dobili i članovi muške košarkaške ekipe OŠ“ Žarko Zrenjanin” iz Bele Crkve. Članica odbojakške ekipe  Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole  Jelena Brkić nagrađena je za osvajanje prvog mesta na opštinskom prvenstvu i za plasman na okružno takmičenje.  Za osvojeno prvo mesto na opštinskom takmičenju u stonom tenisu i  za 3 mesto na okružnom takmičenju nagrađen je Vladan Kratohvil učenik Tehniče škole “Sava Munćan”.Nagrada za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja ove godine dodeljena je Dimitriju Tomaševiću iz OŠ “Marko Stojanović” iz Vračev Gaja.

Mnogobrojne nagrade  dodeljenu su sportskim nadama, najmlađim belocrkavnima koji se bave najrazličitijim sportovima od tenisa, košarke, karatea, aikada, fudbala do vaterpola,šaha i ribolova.
U kategoriji pionira najbolji su bili Varvara Veljković iz šah kluba “Bela Crkva” i Ognjen Jović član jedriličarskog kluba “Panonija 1975”, dok su ekipno bile najbolje pionirke  KK “Bela Crkva” i pioniri  Fudbalskog kluba “Bak”.
 Najbolja kadetkinja za 2016 godinu je Ljubica Bura iz karate kluba CBS, a najbolji kadet Aleksandar Sarapa, takođe član karate kluba. Priznanje su dobile i  kadetske ekipe karate kluba CBS  i VK “Jezero”. Najbolji junior opštine Bela Crkva za 2016 godinu je Dejan Žak iz aero kluba “Živica Mitrović”.
Davide Jovanović, veliki zaljubljenik u sport i učesnik mnogobrojnih polumaratona i maratona dobio je specijalnu nagradu za ostvarene rezultate.
Opština Bela Crkva ove godine Nenadu Nikoliću dodelila je specijalnu nagradu za humano delo. Nenad Nikolić je dugogodišnji sportista-fudbaler, licencirani spasilac na vodi, belocrkvanin koji nagradu nije dobio za ostvarene sporstke rezultate već za nešto mnogo važnije od sporta,a to je život. Jedne aprilske noći 2016 godine upravo je Nenad Nikolić  spasio život devojci koja je skokom sa skakaonice visoke pet metara u hladnu jezersku vodu ozbiljno ugrozila svoj život. Te noći, Nenad je šetao oko glavnog jezera i začuvši da neko iz vode doziva pomoć bez razmišljanja je skočio u vodu, otplivao 15 metara do devojke i spasilačkim veštinama uspeo da devojku odvuče do obale. Ovaj humani gest vredan je svake pohvale, a plaketa za humano i hrabro delo samo je mali znak zahvalnosti Nenadu Nikoliću.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.