среда, 15. фебруар 2017.

"BELOCRKVANSKA GIMNAZIJA I EKONOMSKA ŠKOLA" U NOVOM RUHU 

 

"Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola"  od nedavno su u novom ruhu. Reč je o zgradi iz prve polovine 19.veka koja je uređena sredstvima lokalne samouprave.



Debeli zidovi omogućili su da se i u toku ledenog talasa radi na krečenju i uređenju hodnika, a to u ovoj zgradi nije mali posao.
Okrečeno je 1000m2, a zatim su školski majstor i domar postavili podne lajsne. Promenjen je nameštaj u jednoj od učionica i u kancelariji profesora fizičkog vaspitanja, a osveženi zidovi u hodniku uz novu boju dobili su stare tabloe.
Najstariji sačuvani tablo iz 1950. godine čuva se u svečanoj sali i uvek privlači najviše pažnje kada se tokom juna okupe bivši učenici koji su gimnaziju završili pre 50, pa čak i pre 60 godina.
U ovoj školskoj ustanovi čuva se sve, stara učila, uspomene na ljude koji su bili direktori, profesori. U delu kod svečane sale nalaze se uramljene fotografije svih direktora čije su fotografije mogli da pronađu.
Pod različitim nazivima gimnazija u Beloj Crkvi nalazi se od osnivanja 1875. godine u istoj zgradi koja mora redovno da se održava.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.