среда, 15. фебруар 2017.

ELEKTRONSKIM ČASOPISOM I VIDEO ZAPISIMA IZ ŠKOLE MLADI BELOCRKVANI PRATE SVA VAŽNIJA DEŠAVANJA 

 


Učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole kamerom prate sva važnija dešavanja, a zatim na sekciji iz informatike montiraju i objavljuju na jutjub kanalu. Uz školski časopis „Kanal G“ koji izlazi 20 godina objavili su i prvo izdanje elektronskih  novina „Naš horizont“.
Informatika ne mora da bude samo nauka, može i da inspiriše na kreativnost, kada na internetu ukucate Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola videćete brojne video klipove o životu i radu učenika. Sami su novinari, snimatelji i montažeri u saradnji sa profesorkom informatike Vesnom Tasić. Poštuje se timski rad, ali i individualnost kako bi se jedna ideja ispratila do kraja.
-Ko želi da studira redovno dolazi na sekciju, predlaže nove projekte i pomaže mlađim učenicima, kaže učenik Dušan Malušev.
Tijana Jovanović uređuje školski časopis „Kanal G“ i aktivno radi na onlajn novinama.
-Trudimo se da obradimo teme koje nisu u školskom gradivu, da širimo vidike. U prvom broju smo obradili teme iz filozofije, dali definiciju džez muzike, pisali o značajnim ličnostima, kaže Tijana.
-Za razliku od mnogih škola u kojima se nastavi fizičkog vaspitanja ne posvećuje dovoljno pažnje, zahvaljujući školskom sportskom društvu „Polet“ u ovoj školi takmičenja traju od početka do kraja školske godine. Na sajtu škole redovno se objavljuju novosti, a ima ih puno iz svih oblasti, kaže učenica Milica Lukić.
-Mnogo je mladih ambicioznih profesora koji se trude da ovoj školi daju sve od sebe. To je ono što me ispunjava jer sa takvim saradnicima je lako raditi. Profesorka Vesna Tasić dugi niz godina animira učenike, profesor geografije je veoma mlad, bio je naš učenik, napravio je sajt za geografiju, profesorka Sara Spasojević radi sa đačkim parlamentom u popodnevnim satima. Uz starije profesore, jer iskustvo je uvek neophodno, sve sekcije dobro rade i ne mogu nikoga da izdvojim. Čini me zadovoljnom to što smo tim koji zaista dobro radi, ističe Mirjana Pančić Bužek, dir. Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole.
Mladi kreativci sa nestrpljenjem iščekuju Sajam obrazovanja u Vršcu kada će premijerno biti predstavljen najnoviji kratki film o Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.