среда, 8. фебруар 2017.

 NOVE TRAFO STANICE ZA KVALITETNIJE SNABDEVANJE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

 

Izvode se radovi na zameni trafoa i poboljšanju energetskih instalacija u delu užeg centra Bele Crkve.
Radovi koji se izvode imaju za cilj kvalitetnije snabdevanje potrošača , veću bezbednosti građana, a isto tako neće viši biti problema zbog uplitanja grana platana u elektro instalacije. Investitor radova je JP „Elektrovojvodina“, izvođač radova je preduzeće „Tehnika“ iz Vršca, a podizvođač na zemljanim radovima preduzeće „Kop“.
Trafo stanica, koja se nalazi na uglu ulica Save Munćana i Partizanske, ima napajanje samo sa jedne strane, pa je usled kvara dolazilo do kompletnog prekida u napajanju. Izrgradnjom nove trafo stanice „Centar 2“ izvršiće se spajanje dva trafoa što će omogućiti intervenciju u roku od 10 minuta i uspostavljanja redovnog snabdevanja potrošača električnom energijom ukoliko dođe do kvara.
-Zbog čestog pada napona bilo je neophodno da se izvedu ovi radovi. To će omogućiti zamenu postojećih trafoa novim, automatskim trafoima koji će imati napajanje sa dve strane, pa ćemo na taj način probleme u snabdevanju električnom energijom svesti samo na neophodne u toku remonta. Kablovi će u naredne dve do tri nedelje biti spušteni pod zemlju, a lokalna samouprava će se truditi da u narednom periodu uradi isto duž cele glavne ulice, kao i u celoj Beloj Crkvi. Infrastruktura za snabdevanje električnom energijom je stara 40 do 50 godina, rađeno je samo u slučaju havarija. Sa Elektrodistribucijom smo dogovorili i izradu ormarića za napajanje štandova u toku manifestacija, kaže Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.