среда, 7. децембар 2016.

ITALIJANI OTVARAJU FABRIKU OBUĆE 

U BELOJ CRKVI, 

300 NOVIH RADNIH MESTA



Asfalt se tek osušio na novim saobraćajnicama u industrijskoj zoni, a već se vode ozbiljni pregovori o dolasku investitora u Belu Crkvu. Investitor iz Itaije, dostavio je lokalnoj samupravi pismo o namerama za izgradnju fabrike obuće u kojoj bi već naredne godine radilo 300 radnika, nakon toga održan je i sastanak na kome su precizirani detalji u vezi izgradnje fabike i dinamike zapošljavaja.
-Ubrzano radimo na industrijskoj zoni i njenom privođenju nameni kako bismo obezbedili uslove za ostanak mladih u Beloj Crkvi. Investitor je najavio faznu izgradnju, prva faza treba da počne polovinom februara naredne godine. Izgradnjom fabrike omogućiće se otvaranje novih 300 radnih mesta, sa perspektivom da u naredne tri godine u ovoj fabrici bude zaposleno 500-550 radnika što znači sigurnost za isto toliko porodica, podizanje standarda života za veliki broj stanovnika i privrednih subjekata i snažan podsticaj za dalje korake, jer na ovome nećemo stati- ističe Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva.
Dobre namere postoje sa obe strane, a da li će doći do realizacije zavisi prvenstveno od investitora. Lokalna samouprava čini sve što je u njenoj nadležnosti da omogući realizaciju ovog posla.
Industrijska zona u Beloj Crkvi obuhvata 15 hektara površine i u saradji sa višim nivoima vlasti do polovine naredne godine biće kompletno komunalno opremljena.

Javna nabavka za drugu fazu asfaltiranja sredstvima odobrenim po konkursu od Uprave za kapitalna ulaganja u iznosu od 7,8 milona dinara biće otvorena sutra. Paralelno se radi na projektima elektrifikacije, javne rasvete i izgradnje kanalizacione mreže u industrijskoj zoni, pa se može reći da je lokalna samouprava više nego ozbiljna u nameri da oživi industriju u Beloj Crkvi.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.