четвртак, 23. јун 2016.

OTVOREN BELOCRKVANSKI KARNEVAL




Najstarija i najznačajnija manifestacija Belocrkvanski karneval, svečano je otvoren i trajaće do nedelje 26. juna.




Himnom „Bože pravde“ u izvođenju gradskog hora "Bella musica" počela je ceremonija otvaranja karnevalskih svečanosti. Belocrkvanske mažoretkinje su podigle zastave Federacije Evropskih karnevalskih gradova, opštine Bela Crkva i karnevalsku zastavu, a zatim je Belocrkvanski karneval i zvanično otvoren.
- Karneval i jezera su sinonimi za našu opštinu i zbog toga ne smemo da dozvolimo da se tradicija dovede u pitanje čak ni u teškim godinama. Koliko je ova manifestacija važna govori i podatak da je Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija podržalo organizaciju sa dva miliona dinara. Zahvalni smo naravno i svim ostalim prijateljima karnevala, kao i organizacionom odboru, našim mažoretkinjama i gradskom horu, kao i svim mladim ljudima- volonterima koji će brinuti o gostima. Naš karneval okuplja ljude i to ne samo nas koji ga pripremamo, već i ljude iz regiona koji iz godine u godinu postaju sve veći prijatelji našeg mesta. Dobro je poznata izreka da vredimo onoliko koliko prijatelja imamo, pa mislim da svi danas možemo da budemo ponosni na to što će ova manifestacija okupiti goste iz Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, a po prvi put stići će i gosti iz Italije, rekao je Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva.

Svečani defile alegorijskih kola i karnevalskih grupa biće održan u subotu, a do data će biti otvorene brojne izložbe, održani koncerti i književne večeri.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.