петак, 1. април 2016.

TIKIĆ JE UZURPATOR DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA

Autor :  mar 31, 2016


Stari zakon o licitaciji zemljišta u državnom zemljištu bio je gubitaški po državu i narod, čak 580.000 hekatar državnog zemljišta bilo je uzurpirano, Država je gubila blizu 100 miliona evra na godišnjem nivou. Sredstva od izdavanja državnog zemljišta služe lokalnim samoupravama za obnavljanje vrtića, škola, ambulanti, puteva..., rekao je narodni poslanik SNS Željko Sušec, gostujući na TV Banatu u emisiji "Uzurpacija državnog zemljišta".


Sušec je naglasio da u Vojvodini ne postoji niti jedna lokalna samouprava koja nema vodećeg uzurpatora, koji je svima poznat.
- Narod je bio stalno u stahu i bojao se da to prijavljuje. Mnogi su to trpeli godinama. Ta vremena su prošla. Od zakona Republike Srbije, nijedan uzurpator, nijedan lokalni moćnik ili lider nisu jači. Ako imate dokaze da je neko uzurpirao, da je u sprezi i saradnji sa lokalnim čelnicima, slobodno to prijavite i ta lica će biti sankcionisana, naglasio je Sušec.
Sušec je istakao da uzurpatori nikada ne rade sami, da uvek imaju pomoć u lokalnim samoupravama.
- Nije tajna, kada je neko na osnovu stoke, krava, junadi, svinja... imao pravo prečeg zakupa, da je tu bilo malverzacija. Stoku iz jedne premeštali su u drugu opštinu kako bi povećali broj grla. Nisu to mogli sami da rade, morali su da imaju saradnju sa lokalnim čelnicima, rekao je Sušec.
Sušec je rekao i da u Vršcu ima dosta uzurpacije i da to čine ljudi koji se predstavljaju kao ugledni poljoprivrednici i koji tvrde da su sve stekli pošteno.
- Ima vi ovde dona Tikića, koji je don belocrkvanskog i vršačkog atara. Njegov pokojni otac je napravio ugovor sa ministarstvom o zakupu na tri godine. Nažalost, preminuo je. Dužnost Dragana Tikića je bila da tu zemlju vrati. Međutim, on je nastavio da je obrađuje. To je uzurpacija. Pored krivične prijave trebalo bi da dobije i pasivan status, da u toku tri godine nema prava da učestvuje na licitacijama, rekao je Sušec i pred kamerama pokazao dom Tikića, uz pitanje "može li prosečan ratar da ima ovakvu kuću?"
Sušec je malo i odstupio od teme, pa je govorio i "vršačkom faraonu" Ljubisavu Šljiviću.
- Kabinet predsednika Opštine Kovačica podneo je krivičnu prijavu protiv faraona Ljubisava Šljivića, rekao je Sušec uz detaljan opis.
Pogledajte celu emisiju "Uzurpacija državnog zemljišta" na TV Banat, u kojoj je izrečeno ono o čemu se nikada do sada nije pričalo. Istina izlazi na videlo.

 

 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.