четвртак, 31. март 2016.

PROGLAŠENI NAJBOLJI RECITATORI U BELOJ CRKVI


Opštinsko takmičenje recitarora "Pesniče naroda mog" u Beloj Crkvi okupilo je ove godine znatno manje takmičara iz četiri osnovne i dve srednje škole i članove škole glume.



Na kvatitetu se ipak nije izgubilo, smatraju članovi žirija i organizatori iz Udruženja umetnika i stvaralaca "Naj art" koji su pod pokroviteljstvom lokalne samouprave organizovali takmičenje.
U Sali Centra za kulturu održano je opštinsko takmičenje recitatora, učenika osnovnih i srednjih škola. Na takmičenju je učestvovalo dvadeset dvoje učenika, nastavnici veruju da je to zbog toga što je takmičenje održano u toku raspusta.

"Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola" i TŠ "Sava Munćan" imale su samo po jednu takmičarku, pa su se Milica Rašić i Melanija Petković automatski kvalifikovale za zonsko takmičenje.
Na zonskom takmičenju u Kovinu predstavnici opštine Bela Crkva biće Anđela Janošev, Milana Mihajlović i Dragan Timek učenici nižih razreda osnovnih škola. Od učenika viših razreda plasirali su se Marija Jožić, Anita Kračunjel, Eva Stošić i Zorica Horti.
Poslednje tri godine organizator ovog takmičenja je Udruženje „Naj art“ a Vladan Jakovljević pomaže i u pripremama recitatora koji se plasiraju za viši nivo takmičenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.