субота, 2. април 2016.

NOVI CEVOVOD NA RELACIJI CRVENA CRKVA - VRAČEV GAJ


Na izlazu iz naseljenog mesta Crvena Crkva započeti su radovi na izgradnji novog cevovoda u dužini od 1360 metara.


Za oko dve nedelje biće završeni radovi na kritičnoj deonici magistralnog vodovoda koji od Crvene Crkve vodi do Vračev Gaja, Banatske i Stare Palanke.
- Postavljamo polietilenske cevi prečnika 225 milimetara. Imamo iskustva u ovom poslu, mehanizacija je na terenu i sve je obezbeđeno da se posao obavi u roku. Nadamo se da neće biti isključenja, kaže Saša Kračun šef gradilišta.
Posle trideset godina od izgradnje, ovo su najobimniji radovi na pomenutom delu vodovodne mreže koje preduzeće iz sredstava za tekuće održavanje ne bi moglo da finansira.
- Čitav projekat se finansira sredstvima Opštine, našeg preduzeća i Pokrajinskog sekretarijata. Ovo je četvrti projekat koji se finansira na taj način u poslednjih godinu dana i za koje smo povukli više od 15 miliona dinara. Ovaj posao sa PDV-om će koštati nešto više od 7 miliona, istakao je Ferenc Licko direktor JP "Belocrkvanski vodovod i kanalizacija".
U cilju zamene cevovoda na svim kritični mestima JP "Belocrkvanski vodovod i kanalizacija" investiralo je 200.000 dinara u mašinu za spajanje cevi pre nekoliko meseci.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.