понедељак, 4. април 2016.

PAORI, IMATE LI VI OVAKVU KUĆU, CIGLANE, PUMPE, HOTELE...

Autor : 



Jedna od kuća Dragana Tikića i Zorice Neškov (nevenčana supruga), u selu Parta, dokaz je da se poljoprivreda u Srbiji isplati. Jeste da su uzurpirali malo državnog zemljišta, ali da u dvorištu nemaju uličnu rasvetu i voćnjak sa orasima, niko to ne bi ni primetio.

Pre trideset godina počeli su sa 20 hektara, a onda su, poštenim i napornim radom, stekli imovinu vrednu milione evra, kao i svi drugi pošteni zemljoradnici u Srbiji.
Kako je sam Tikić potvrdio, u vlasništvu imaju oko 350 hektara, u zakupu imaju oko 1.300 hektara, a uslužno obrađuju još 1.500 hektara?! Za sve ovo kupili su mehanizaciju, kakvoj drugi u našem ataru ne mogu ni da priđu.
Ali, to nije sve. Tikić u Jasenovu ima benzinsku pumpu i ciglanu, u Beloj Crkvi hotel/restoran "Žuta osa", u Skorenovcu poljoprivrednu firmu...a u Uljmi i Velikom Središtu je dobročinitelj - našao se poštenim paorskim porodicama, pa se sada potpomažu. Čak im se i deca druže.

"Uzurpatorske igre" pri kraju - Tikića čuva "Farmer"
 Pravo carstvo Tikića nalazi se između sela Dobričevo i Kruščica, u Opštini Bela Crkva.
Centrala je u Dobričevu, gde ima svoju i pored nje kuću od poznanice, kao i hangare za mašine. Komšije poljoprivrednici kažu da u ataru između Dobričeva i Kruščice obrađuje nekoliko stotina hektara, a apostrofiraju dve parcele.

Kažu da je pre izvesnog vremena pozajmio pare društvenoj poljoprivrednoj firmi "Ekonomija". Oni, kao, nisu imali novce da mu vrate, pa mu je direktor N.Z. u vlasništvo dao 130 hektara. Kažu da je hektar plaćen 1.000 evra.
Pitamo se kako je uspeo državnu zemlju da prepiše na sebe, jer bi to iskustvo verovatno bilo značajno i drugim zemljoradnicima. Pominje se tu i neki stan u Beogradu, a da li je istina neka utvrde nadležni.
Interesantnija je parcela od 230 hektara na potezu "Mitrovački potok", uz granicu sa Rumunijom. Meštani kažu da ovu državnu zemlju, po početnoj ceni, bez licitacije, dobija lokalni "farmer" i daje je u podzakup Tikiću.
Ime "farmera" nećemo da objavljujemo, jer nam već spočitavaju da utičemo na "napetu predizbornu atmosferu".
I pored, naizgled, dobro zaokružene priče, svi su izgledi da će se "don vršačkog i belocrkvanskog atara", kako je Tikića, u emisiji na TV "Banat" - "Uzurpacija državnog zemljišta", označio narodni poslanik SNS iz Pančeva Željko Sušec, uskoro naći pred licem pravde.
Portal evršac, u saradnji sa poljočuvarskim službama i lokalnim samoupravama, i uz veliku pomoć malih poljoprivrednika koji su nam se našli na terenu, došao je u posed podataka koji će narednih dana biti predati nadležnim organima.
Ostalo nam je još par sela da obiđemo i sve zabeležimo, kako bi Vas objektivno informisali.
Pretnje i lažne afere neće nas uplašiti


Portal evršac ne mogu da uplaše pritisci, pretnje i lažne afere kojima smo, po nalogu "paora", "farmera" i "vršačkog faraona", svakodnevno izloženi.

12442946 1599163983743092 380333406 n

Prljavi posao, javno putem interneta, protiv nas obavlja lažni novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, vlasnik Samostalne preduzetničke radnje "Radio T.N.T", koja je 490 dana u blokadi zbog duga prema Državi od 2.649.191, 04 dinara.
Cvetkoviću, koji nema nikakva primanja i živi sa ocem i majkom, društvo svakodnevno pravi Milena Tikić, koju predstavlja kao verenicu.
Pogledajte video i uverite se u ovo skladno poznanstvo.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.