четвртак, 4. фебруар 2016.

 

NOVI INCIDENT "novinara" Stefana Cvetkovića


"Novinar" Stefan Cvetković još jednoj je iskoristio lakovernost medija i njihovu neutoljivu želju za senzacijama, pogotovo kada su političari u pitanju. Nažalost, ovo nije prvi slučaj da Cvetković od agresivca u realnosti postaje žrtva u medijskim izveštajima.
Predstavnici Produkcijske grupe "Mreža" posetili su Belu Crkvu i tražili su izjave od predstavnika lokalne vlasti povodom aktuelne situacije. Da podsetimo SNS je oformio novu skupštinsku većinu i smenio fukcionere iz DS. Bilo je burno.
Niko od političara nije želeo da daje izjave, pa su novinari otišli u Banatsku Palnku na ručak, gde im se pridružio i zamenik predsednika Opštine Bela Crkva Marjan Aleksić, kako bi razgovarali o situaciji u ovoj opštini.
U restoranu se pojavio i Cvetković, koji je u krajnje neprijatnom nastupu izvadio mobilni telefon i počeo da snima Aleksića.
Cvetković je, kasnije, optužio Aleksića da ga je uhodio, napao i razbio mu mobilni telefon. Ovo bi bila ozbiljna optužba, da cela situacija nije predstavljena onako kako to Cvetkoviću odgovara.
Na nesreću Cvetkovića, upravo njegov snimak dokazuje da je on prišao stolu za kojim je Aleksić već sedeo sa predstavnicima PG "Mreža". Kada je video da Cvetković prilazi stolu, upućuje niz neprimerenih rečenica i snima ga mobilnim telefon, Aleksić je pokušao da šakom zakloni svoje lice, razmenili su par rečenica, a potom je krenuo ka vratima restorana.
Mediji koji nisu bili prisutni, ali veruju Cvetkoviću, preneli su da ga je Aleksić napao i polomio mu mobilni telefon. Istina je drugačija.
Cvetković je godinama opsednut Aleksićem. Ovaj takozvani novinar Aleksića i članove njegove porodice zlostavlja i ponižava na internet stranici bcnovosti.blogspot.rs, postavljenoj na portalu blogger.com. Molimo vas da to pogledate klikom OVDE.
Cvetković tvrdi da to nije njegova stranica, ali je, nekako, on akter svih objava. Sve to prenosi i putem društvenih mreža. Sporni video možete pogledati na kraju teksta.

Agresivni Cvetković osuđen za nasilje u porodici

Agresivno ponašanje i zamena teza za Cvetkovića nije ništa novo. Prvo, pravosnažno je osuđen za nasilje u porodici. Kada je, pre izvesnog vremena, uhapšen jer je nasrnuo na svoju nevenčanu suprugu, zvao je sve medije i obavestio ih da je uhapšen jer je govorio protiv tajkuna i političara. Pogađate šta su mediji objavili - a šta nisu!
Kasnije su se, volšebno, na internetu pojavljivali montirani porno snimci, za koje su tvrdili da pripadaju njegovoj nevenčanoj supruzi. Posledice po ovu porodicu bile su užasne.
Pored uvek prisutne agresije, izmišljene i proizvedene situacije za Cvetkovića takođe nisu ništa novo. Pre nekoliko godina izmislio je da je nedaleko od Bele Crkve video džipove koji voze Ratka Mladića, što su preneli svi mediji. Ispostavilo se da to nije tačno.
Tvorac je i nekoliko "građanskih" akcija, poput štrajkova i demonstracija, sa kojih je "objektivno i nezavisno" - samo izveštavao. Jednom su radnici fabrike u Beloj Crkvi zavarivali vrata kako bi on to snimio, a nekoliko minuta posle var je presečen brusilicom. Pogađate kako su izgledali medijski izveštaji.

Cvetković uvek ima i političke aspiracije

Konkretno, Cvetković ima potrebu da konstantno bude u fokusu javnosti, što je dokazivao i svojim političkim angažovanjem. Upućeni tvrde mu je Alskić sada prepreka u nameri da sa svojim prijateljima preuzme lokalni SNS.
Cvetković je na lokalnim izborima 2008. godine izabran za odbornika na listi Pokreta za Belu Crkvu, na kojoj su, pored grupa građana, bili i kandidati LDP i DHSS-a. Brzo se sukobio sa kolegama odbornicima i počeo da "istupa u svoje ime i svoj račun".
Novembra 2010. godine, kao nezavisni odbornik, štajkovao je glađu "spreman da umre za istinu i pravdu". Čelnici lokalne vlasti optužili su ga da štrajkom nastoji da izbegne tromesečnu kaznu zatvora zbog nasilja u porodici.
Čelnici o kojima govorimo nisu iz SNS, nego iz DS. To su bili predsednik Opštine Bela Crkva Željko Crnogorac i zamenik predsednika opštine Stanko Petrović.
Cvetković je tada rekao da mu ne pada na pamet da izbegava zatvorsku kaznu od tri meseca, na koju je osuđen zbog, kako je kazao, "montiranog procesa" protiv njega. On je naveo da je zbog tog procesa zatražio vanredni nadzor nad sudom u Vršcu i dodao da će ubuduće tražiti izuzeće svih sudija i tužilaca iz Vršca u procesima koji se eventualno budu vodili protiv njega.
Žrtve Cvetkovića bili su i lokalni fukcioneri pre ovih, protiv kojih je držao mitinge, lepio umrlice Bele Crkve i organizovao performanse u kojima su Belocrkvani sa koferima, u znak protesta protiv lokalne vlasti, išli ka Rumuniji. Nagađate - o svemu je objektivno i nezavisno izveštavao.
Kolege novinari, kada opet dobijete dojavu od napadima na ovog "kolegu", poslušajte Ivana Ivanovića, zastanite deset sekundi, razmislite, pozovite nadležne organe, proverite njegove tvrdnje. Nemojte od negativca da stvarate superheroja, jer njegove izuzetno destruktivne sposobnosti jednom mogu da imaju i teže posledice.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.