понедељак, 4. јун 2018.

OSNIVA SE ODELJENJE ZA IT U „GIMNAZIJI I EKONOMSKOJ ŠKOLI“



Ukupno 71 gimnazija u Srbiji izrazila je želju da otvori specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo, među njima je i “Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola” kojoj je odobreno odeljenje sa 20 učenika.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo je 1260 mesta za upis u odeljenja za IT u celoj Srbiji, za sada je poznato da se za pripreme za polaganje prijemnog prijavilo 2775 svršenih osnovaca.
Pripreme za prijemni ispit koji će se polagati 3. juna u Zrenjaninu, u Belocrkvanskoj gimnaziji traju od početka maja meseca.
- Od malena sam zainteresovan za računare. Programiranje mi se veoma dopada, zbog toga želim da upišem ovaj smer. Do sada sam uradio razne prezentacije i aplikacije za školu, kaže Luka Starović.
- Računar koristim već dugo i to ne samo za zabavu. Na pripremama za prijemni puno toga sam naučio i nadam se da ću položiti i ostvariri san, rekao je Vojin Žurka.
- Odeljenje za IT koje pripada gimnazijama bilo u ogledu prošle godine. Ove godine smo iskoristili priliku i prijavili se, paralelno smo radili i na pripremama još jednog kabineta za informatiku. To je odeljenje za posebno talentovane učenike, prijemni će se polagati po posebnim kriterijumima. Učenici su svakog dana u našoj školi na pripremama, rade se zadaci srednjeg i naprednog nivoa sa profesorkama informatike i ekonomske grupe predmeta. Za prijemni se prijavilo 26 učenika, nadamo se da će biti uspešni. Naša škola će upisati kao i ranije i jedno odeljenje gimnazije opšteg smera i jedno odeljenje ekonomskog smera, kaže Mirjana Pančić Bužek direktorka „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.