субота, 12. мај 2018.

NOVI REKORDI NA KROSU


Ministar prosvete Mladen Šarčević dao je znak za početak Krosa RTS-a “Kroz Srbiju”. Na stadionu u Beloj Crkvi učestvovalo je 350 učenika osnovnih i srednjih škola. Među osnovnim školama najbolje rezultate ostvarili su učenici Oš“Žarko Zrenjanin“, a u konkurenciji srednjih škola Tš „Sava Munćan“.
Učenici iz sedam osnovnih i dve srednje škole u organizaciji Sportskog saveza opštine učestvovali su na najvećoj atletskoj manifestaciji. Najbrži učenici uglavnom su zadržali 1. mesto kao i prethodnih godina. Tako je Marko Koci, učenik 8. razreda Oš „Žarko Zrenjanin“ sedmi put za redom bio najbrži u svojoj generaciji.

Saša Simić učenik 4. razreda Tš “Sava Munćan“ osvojio je po peti put 1. mesto na krosu, a vlasnik je i dve bronzane medalje i ima poruku za svoje vršnjake.
- Malo se mladih danas bavi sportom, cigarete i kafići su im draži. Mislim da bi trebali drugačije da razmišljaju jer im bavljenje sportom omogućava duži i lepši život, tvrdi Saša.
Najbrža u konkurenciji četvrtih razreda srednjih škola bila je Anđela Negrojević, i na taj način doprinela da u ekipnom plasmanu Tš „Sava Munćan“ i ove godine bude uspešnija na krosu od „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“.

- Organizacija krosa bila je odlična, nastavnici i profesori zadovoljni su koliko i ja. Među takmičarima je vladalo lepo raspoloženje bez obzira na napor. Da se sportom treba baviti pokazali su ne samo učesnici, nego i svi koji su došli da ih bodre, jer su tribine bile prepune, istakao je Marko Lazarević član opštinskog veća za sport i omladinu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.