четвртак, 2. новембар 2017.

OKTOBARSKE AKCIJE I EDUKACIJA PLANINSKOG DRUŠTVA „KARPATI“

Članovi PD “Karpati” su u toku oktobra posetili komšije u Ramu i popeli se na vrh Gorica (282 m/nv), učestvovali na Vojvođanskoj Treking ligi u Deliblatskoj peščari i bili na kursu za markiranje planinarskih staza.
Belu Crkvu i Ram deli i spaja Dunav, pa su planinari organizovali izlet do Rama i uspon na Goricu. Mnogi od učesnika po prvi put su učestvovali u akciji, a neki su   prvi put bili u tom delu i divili se Ramskoj tvrđavi koja je u fazi rekonstrukcije. Poseban utisak ostavio je pogled na Staru Palanku sa druge strane Dunava.
Vojvođanska Treking liga završena je kolom koje je održano na Čardaku u Deliblatskoj peščari, a belocrkvani su zauzeli u ukupnom plasmanu 8. mesto od 20 klubova iz Vojvodine.


Poslednje kolo Treking lige Srbije belocrkvanski planinari su propustili jer su učestvovali u obeležavanju tri veka postojanja svog mesta, ipak, društvo je zauzelo 29. mesto od ukupno 71 tima, što predstavlja uspeh u odnosu na prethodnu godinu.
Petočlana ekipa PD “Karpati” učestvovala je minulog vikenda na kursu za markiranje planinarskih staza koji je organizovao Planinarski Savez Srbije na Rajcu. Kurs je pohađalo 39 polaznika iz 16 planinarskih klubova i društava iz Srbije. Svi polaznici su uspešno položili kurs i postali licencirani markiranti.


U narednom periodu članovi društva radiće na izradi plana za obeležavanje planinarskih staza u opštini Bela Crkva. Nadaju se da će se prve obeležene staze pojaviti već iduće godine i da će od njih višestruku korist imati opština, planinari i ljubitelji šetnje i prirode. Biće to zahtevan posao, ali će dati doprinos u razvoju sporta, planinarstva i zdravog života, što sve doprinosi i razvoju turizma.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.