понедељак, 9. октобар 2017.

OBNOVA HRAMA OBJEDINILA SVE STANOVNIKE BELE CRKVE

 

 „Bogu hvala na prilici da 

doprinesem obnovi!“



Novica Milčić iz Bele Crkve reparirao je ogradu na ulazu u Hram Svetog Jovana Bogoslova i napravio od kovanog gvožđa ulazna vrata za Hram i za novu palionicu u porti. U radu mu je svesrdno pomagao sin Marin, i sve su to uradili besplatno.
U Hramu Sv. Jovana Bogoslova 15.januara desio se požar zbog dotrajalih elektroinstalacija. Od prvog dana puno je belocrkvana zajedno sa lokalnom samoupravom pomagalo obnovu hrama.
Mašinbravar i autolakirer Novica Milčić ponudio je svešteniku Stefanu Jovičiću da postavi krstove na ogradi na ulazu u Hram Svetog Jovana Bogoslova, a onda i da radi na poslovima koji su njegova struka, ali i na poslovima koji to nisu, recimo na popličavanju dela porte oko nove palionice.

Radio je zajedno sa majstorima preduzeća „Vlatox“ koje je doniralo behaton kocke.
-Zahvalan sam ocu Stefanu na prilici da dam doprinos u obnovi ove crkve. Uradio sam, ne želim da se hvalim. Osećao sam se mnogo bolje dok sam radio, a kada sam video da su otac Stefan i ostali vernici zadovoljni, i ubuduće ću kada je god potrebno biti tu da pomognem. Otac Stefan je veoma posvećen crkvi i to podstiče i nas ostale, tako da sam i keramičke radove na palionici obavio, i Bogu hvala na prilici da pomognem, kaže skromno Novica Milčić.



Moleri, navijači Zvezde i Partizana, vernici mlađi i stariji, svi su se angažovali u onbovi crkve, radom ili novčanim prilozima i otac Stefan to uvek ističe i zahvaljuje ljudima dobre volje.



-Ulazna vrata su bila nakon 80 godina potpuno dotrajala, sada imamo divna vrata od kovanog gvožđa, i vrata od kovanog gvožđa na palionici sa ukrasima predviđenim za ikonu iznad vrata. Novica je nakon požara i prefarbao kompletan pod, popločao ulaz u Hram, prefarbao kapije i ulaznu i veliku, i puno doprineo da nam Hram zaista zablista. Sada se u Hram koji jedini ima elastični plafon u priprati koji su donirali fabrika „Bravo“ iz Moskve i „Fran studio“ iz Beograda, ulazi kroz uređenu portu. Mnogi su privatnici sami pitali šta nam treba, a kada sam odlazio da nešto kupim, govorili su da je cena da se pomolim za njihovo zdravlje i spasenje, što govori da je naš narod verski osvešćen, ističe Jerej Stefan Jovičić.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.