субота, 26. август 2017.

STIŽE TOPLI TALAS I DONOSI TROPSKE  TEMPERATURE 

 
Nakon dva vikenda koji su beležili pljuskove i hladnije vreme, poslednji neradni dani avgusta prema najavama meteorologa biće veoma topli, a u ponedeljak će biti čak i do 36 stepeni Celzijusovih.
Kako je prethodno najavljeno, uzrok takvim klimatskim pojavama je toplotni talas koji stiže sa severa Afrike i donosi suvo vreme i tropske temperature.
Ko nije spreman da se oprosti od leta, ne mora još da brine - prave letnje vrućine ponovo kreću od četvrtka, a veoma toplo biće nam sve do 1. septembra, kada će temperature biti u manjem padu, procene su RHMZ.
- Živa u termometru će već sutra preći 30. podeok, a temperatura će dodatno porasti za vikend, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Oni poručuju da će vreme biti stabilno i sunčano, a da će na snazi biti narandžasti meteo alarm.
- Oba dana vikenda će biti sunčana, s tim da će nedelje biti za koji stepen toplija. Neće nas iznenaditi nikakvi večernji pljuskovi i tome slično, dodaju meteorolozi.
Ozbiljniji pad temperautre od četvrka
- Tokom ponedeljka će sa severa i zapada doći hladniji talas, pa u utorak očekujemo osveženje sa prolaznim naoblačenjem i kratkotrajnim pljuskovima. Nemamo još precizne podatke, ali očekujemo ozbiljniji pad temperature od četvrtka - poručuju u ovom zavodu.
Da podsetimo, dalje najave meteorologa govore u prilog tome da će meces koji nam sledi biti natporsečno topao, te da bi prava jesen mogla da nastupi tek od sredine septembra.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.