субота, 26. август 2017.

FRANCUSKA UMETNICA POSETILA BELU CRKVU, ZA SOBOM OSTAVILA OVAJ MURAL



Francuska umetnica KASHINK proteklog vikenda boravila je u Beloj Crkvi, kupala se i uživala na Belocrkvanskim jezerima i oslikala mural dug 15 metara u Železničkom parku.
Ova pariska street art umetnica se već 12 godina aktivno bavi oslikavanjem murala i njen rad se može videti u mnogim svetskim metropolama (Pariz, London, Beč, Madrid, Berlin, Majami, Njujork, LA). Tokom svog kratkog boravka u Srbiji KASHINK je pored Bele Crkve posetila Novi Pazar, Pančevo i Beograd.


Oslikavanje murala u Železničkom parku rezultat je saradnje između belocrkvanskog udruženja Agora Art Action i udruženja Elektrika iz Pančeva, na čijem čelu se nalazi Vladimir Palibrk. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, Francuskog instituta u Beogradu, Opštine Bela Crkva i Centra za kulturu Bela Crkva.


– U okviru obeležavanja jubileja tri veka Bele Crkve, jedna od planiranih akcija jeste izrada murala. Tradiciju trebamo da čuvamo, ali svakako da moderno moramo prihvatiti. Muralizacija grada je projekat koji nastavljamo, i sa kojim kao turističko mesto pratimo svetske trendove. Zahvaljujem se SO BelaCrkva na razumevanju potrebe da se muralima oplemenjuje prostor i poboljša turistička ponuda, kao i na podršci u realizaciji, kaže Ljupče Stanković član opštinskog veća za kulturu i turizam.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.