среда, 19. април 2017.

ODRŽANA OSMA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BELA CRKVA

 

U Beloj Crkvi je održana 8.redovna sednica Skupštine opštine, na kojoj su odbornici velikom većinom glasova usvojili personalne promene u sastavu skupštine, opštinskom veću i četiri komisije. Na sednici su date saglasnosti na srednjoročne i dugoročne planove poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština, usvojene su i odluka o izmeni odluke o komunalnim taksama i kadrovski plan opštinske uprave opštine Bela Crkva.

Sednicu je vodio predsednik SO Marjan Aleksić, a u radu je učestovalo 30 od 33 odbornika.
Ostavku na mesto odbornika podneli su Željko Živanović i Marko Lazarević sa liste SNS-Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje, umesto njih sa iste liste odbornici su postali Željka Milojević i Bogica Stojanov. Ostavku je podneo i Dragan Stanković sa liste GG Belocrkvanska komunistička slobodna inicijativa-Boris Đurđev, umesto njega odborničko mesto zauzeo je Ivica Veljković.
O inicijativi grupe odbornika SNS za smenu tri člana veća Slavoljuba Mitrovića, Slobodana Savatovića i Vinka Bolića i predlogu predsednika opštine Darka Bogosavljevića za imenovanje dva člana opštinskog veća odbornici su se izjasnili tajnim glasanjem i oba predloga su usvojena velikom većinom glasova.



- Resor mala i srednja preduzeća biće pripojen delokrugu rada člana veća za privredu. Za člana veća za sport predložio sam Marka Lazarevića diplomiranog geografa, koji se od 2013.-2016.godine bavio omladinskom politikom. Tokom prošle godine obavljao je funkciju koordinatora Kancelarije za mlade, sktivno se bavi sportom, kao član ronilačkog kluba KPA nekoliko puta je bio prvak države u različitim disciplinama. Doktorka Emina Minić završila je medicinski fakultet u Beogradu, od 2009.godine radi u Domu zdravlja, ima najdužu listu pacijenata čiji je izabrani lekar. Od 2014.godine zamenik je predsednika Saveta za zdravstvo, rekao je Darko Bogosavljević o novim članovima opštinskog veća.
- Sednica je protekla u radnoj atmosferi, i opozicija je bila konstruktivna što moram da primetim, tako da se svim odbonicima zahvaljujem na korektnom radu. Usvojene su odluke koje su bitne za razvoj opštine. Srednjoročni i dugoročni planovi JP čiji je osnivač opština, došlo je do personalnih promena u okviru pojedinih odborničkih grupa, neki su dobili značajne funkcije, tako da sve ide svojim tokom, kako bi se kvalitetno radilo u interesu stanovnika opštine, prokomentarisao je posle sednice Marjan Aleksić, predsednik SO Bela Crkva.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.