четвртак, 30. март 2017.


"OTKRIVENO" LEVO VRAČEVGAJSKO JEZERO

 

Nekada je jedno od jezera uz put ka Vračev Gaju moglo da se vidi samo iz autobusa i kamiona. Višak zemlje i šiblje skrivali su ga od očiju šetača i biciklista.

Radnici Vodoprivrednog preduzeća "Ušće" raščišćavaju prostor i odnose 1230 kubika viška zemlje kako bi se omogućio prilaz i uredio prostor oko ovog jezera, pored kog vodi novoizgrađena biciklistička staza.
Buldožerom i bagerom VDP „Ušće“ skida se višak zemlje u dužini od 200metara kako bi se stvorio prilaz levom Vračevgajskom jezeru i uredio prostor na ulazu u varošicu pred turističku sezonu. Ovaj posao se obavlja samo pokrivanjem troškova za gorivo zahvaljujući domaćinskom poslovanju preduzeća koje je iz sopstvenih sredstava kupilo mašine.
- Svi pričamo o sedam jezera a samo je gradsko pristupačno. Na ovaj način želimo da uredimo prilaz levom Vračevgajskom jezeru. Omogućićemo ljudima da se bave sportskim ribolovom. Naš sugrađanin Đoka Zlatanović se angažovao, želi da se izgrade platforme za lica sa posebnim potrebama, da ovo jezero bude svima dostupno.U ovaj posao lokalna samouprava ne bi mogla da uđe da VDP “Ušće“ nije sopstvenim radom kupilo mašine. Moglo je i to da se uradi i pre 20 godina, ali nije, možda nekonije imao interesa da se neko istisne iz posla. Zahvalni smo preduzeću „Ecoagri Serbia“ koje nam je pozajmila vozilo za odnošenje zemljišta, kaže Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva.
Radovi na izgradnji biciklističke staze od glavnog do kraja Vračevgajskog jezera u dužini od 1470 metara nastavljeni su kako na početku gde se spaja staza, tako i na kraju, gde se radi nastavak prema Vračev Gaju. Za ovaj projekat Pokrajinski sekretarijat za turizam opredelio je 4 miliona dinara za pripremne radove, a asfaltiranje se finansira iz opštinske kase.
- Ako se uzme u obzir da od Beograda nemate biciklističke staze, onda je ovo veliki posao za Belu Crkvu, bezbednost građana i razvoj turizma. Cilj je da se biciklističke staze izgrade na celoj teritoriji opštine u cilju obezbeđivanja sigurnosti biciklista u saobraćaju i razvoja turizma. Prioritet će imati završetak staze do Vračev Gaja i staze duž puteva sa visokom frekvencijom saobraćaja. Tri deonice, od Bele Crkve do Vračev Gaja, Crvene Crkve i Kusića izuzetno je važno pokriti biciklističkim stazama jer su na tim putevima izgubljeni mnogi živote. ranije garniture su ovo mogle da urade, niko nije smatrao da je ovo bitno, nama jeste bitno, ističe Marjan Aleksić,
predsednik SO Bela Crkva.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.