субота, 10. децембар 2016.



KO SE MOŽE NAZVATI PARAZITOM, KRIMINALCEM I PREVARANTOM?

Ogroman uticaj pojedinih ,,Nevadinih organizacija“ koje se zapravo finasiraju sredstvima fondova raznih političkih ,,tajkuna“ doveo je do toga da su određene persone pod parolom da se bave istraživačkim novinarstvom počele da ucenjuju domaće političare i uspešne poslovne ljude kako bi se imovinski okoristili.
Ovaj trend je, nažalost, u Beloj Crkvi uveo takozvani slobodni novinar Stefan Cvetković.

Belocrkvani koji malo duže pamte i nemaju selektivnu memoriju, jako dobro se sećaju početka rada ovog samozvanog novinara.Rani radovi datiraju iz 2001-2002 godine kada je Cvetković (Zloća) i njegov drug (Prostoća) imao nastupe u glavnoj ulici sa megafonom stojeći na koferu i pozivao slučajne prolaznike da ruše tadašnju lokalnu vlast na čelu sa predsednikom SO profesorom Tanasković Draganom - Tanetom (preminuo).Željan medijske pažnje upadao je u prostorije lokalne radio stanice vapeći za mikrofonom i emitovanjem uživo.Policija je više puta intervenisala, došlo se i do sudskog spora koje je Cvetković izbegavao tako što je padao u nesvest na sred sudnice pa ga onesvešćenog i bezsvesnog hitna pomoć odnosila.

Nakon toga ga nije bilo jedno vreme, pa se njegovo delovanje ponovo javlja u Beloj Crkvi 2005 godine, a bitno je napomenuti da je Cvetković put u Nemačku i Afriku iskoristio „magistrira“ tako da sada imamo jednu novu pojavu „magistar“ Stefan Cvetković.Nova titula, stare navike.Cvetković nikako nije mogao da zaboravi mikrofon tako da u jednom iznajmljenom stanu na Belom Trgu počinje da radi radio stanica pod nazivom TNT, a ubrzo počinje i emitovanje istoimene kvazitelevizije.Nećemo sada detaljisati sa tim da su mu njegov radio i televizija služili da obmanjuje Belocrkvane i iznosi neistine vezane za lokalnu vlast i uspešne privrednike.A koliko je sve to bilo legalo govori inspekcijski nadzor Republičke radiodifuzne agencije koje Vam prenosimo u celini:
„Republička radiodifuzna agencija je u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima iz člana 64a Zakona o radiodifuziji donela rešenje br. 1037/09 kojim se Stefanu Cvetkoviću iz Bele Crkve – TV TNT zabranjuje emitovanje televizijskog programa na području opštine Bela Crkva i nalaže da u roku od 8 dana od dana prijema istog obustavi emitovanje svog televizijskog programa pod pretnjom prinudnog izvršenja.
S obzirom da TV TNT nije nakon navedenog roka obustavio emitovanje programa, a što je utvrđeno na osnovu izveštaja Republičke agencije za telekomunikacije, to je Savet Republičke radiodifuzne agencije doneo zaključak o dozvoli izvršenja br. 2936/09 kojim se dozvoljava izvršenje izvršnog rešenja i pečaćenje prostorija u kojima su smeštena telekomunikaciona sredstva TV TNT, uključujući i radio stanicu.
Ovlašćena lica Republičke radiodifuzne agencije pokušala su da dana 24. jula 2009 godine, sprovedu Zaključak o dozvoli izvršenja br. 2936/09, da bi dana 11. novembar 2009 godine u saradnji sa ovlašćenim licima Republičke agencije za telekomunikacije izvršila pečaćenje predajnika TV TNT.
Ako se i nakon sprovedenog postupka pečaćenja, a na osnovu izveštaja kontrolora radio-emisija Republičke agencije za telekomunikacije utvrdi da TV TNT i dalje emituje televizijski program, ovlašćena lica Republičke radiodifuzne agencije izvršiće proveru objekata koji su zapečaćeni u postupku prinudnog izvršenja.Ukoliko se i nakon izvršene provere utvrdi da je došlo do povrede službenog pečata Republičke radiodifuzne agencije, Savet RRA će protiv odgovornih lica, u skladu sa članom 327 KZ podneti krivične prijave zbog učinjenog krivičnog dela.“
I sada da se vratimo na početak ove priče.Kada hoćemo nekoga da okarakterišemo najpre trebamo dobro razmisliti kako se ta osoba ponaša i kako deluje.Najbolje je setiti se pravih definicija određenih pojmova.

Koje je značenje reči Parazit?

Parazit(grč. Para= pored i sitos= hrana) je organizam koji se hrani na račun drugog organizma(nazvanog domaćin) u toku dužeg vremenskog perioda.Kao posledica specifičnog načina života kod parazita se javlja niz adaptacija koje se ogledaju u tome da neki organi zakržljaju ili nestanu, dok se na njihov račun razvijaju drugi.
Da li Stefan Cvetković oslikava parazita?Odgovor je svakako da.Usled svih njegovih štetnih delovanja kod njega su se stvorile određene adaptacije, zakržljao mu je osećaj za istinu, sramote i srama mu je nestalo, pamćenje je izgubio, a dobio je diplomu magistra i zvanje novinara.
Prevara predstavlja namerno obmanjivanje jedne ili više osoba u svrhu sticanja koristi.
Da li Stefana Cvetkovića možemo nazvati prevarantom?Svakako da.
Novinar može biti samo neko ko radi za registrovano medijsko glasilo gde se njegova dela objavljuju.Postavlja se pitanje, za koje javno glasilo radi Cvetković kada se predstavlja kao novinar.Za njegov TNT, koji je RRA zabranila 2009 godine i koje je nelegalno radilo.Iz svega ovoga se može izvući zaključak da je Stefan Cvetković javno obmanuo hiljade ljudi, ali i državne institucije, što znači da je pokušao da prevari sistem i izbegne državne zakonske okvire.U ovom pokušaju lagao je i izmišljao, a znate onu narodnu ko laže taj i krade, a ko krade taj je KRIMINALAC“

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.