уторак, 27. децембар 2016.

NERADNI DANI POVODOM NOVE GODINE I BOŽIĆA 


Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Nova godina je državni praznik i praznuje se 1. i 2. januara, međutim ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

S obzirom na to da 1. i 2. januar 2017. godine padaju u nedelju i ponedeljak, ne radi se i u utorak 3. januara 2017. godine.
U Republici Srbiji praznuje se verski praznik Božić i to prvi dan, te je neradni dan subota, 7. januar 2016. godine.
U dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga.
Državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga dužni su da, u skladu sa Zakonom i propisima donesenim na osnovu Zakona, obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ako bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluga nastale štetne posledice za građane i državu.
Privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad, mogu da rade i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.