субота, 17. децембар 2016.



IMA LI KRAJA DIVLJAČKOM PONAŠANJU: Anukić funkcioner LSV, nakon uličarskog ponašanja na sednici SO Bela Crkva danas nastavio da preti članovima SNS, uništava i oduzima im imovinu

Odbornik Lige socijal demokrata Vojvodine u Skupštini opštine Bela Crkva, Dušan Anukić nakon jučerašnjeg skandaloznog ponašanja, kada je upotrebivši čitav arsenal uličarskog rečnika, pokušao da izazove prekid sednice, danas je nastavio sa divljanjem po Beloj Crkvi. Na njegovoj meti ovog puta našla se porodica Milenković, kojoj je upao na čamac i uzeo sve ribarske mreže i vesla, uz poruku da će da im oduzme i čamac ukoliko se ne vrate u redove LSV.
Oko podneva Anukić koji je zaposlen kao ribočuvar u JP „Vojvodina Vode“, upao je na čamac porodice Milenković na reci Karaš, i ne obazirujući se uopšte na zgranute očevice, razvalio spremnik i odneo dva džaka ribarskih mreža i vesla. Nakon toga prisutnima je drsko poručio, da kažu Milošu da su mreže kod njega i da lično on dođe po njih. Kada je saznao da je slučaj prijavljen policiji, besni Anukić se vratio do čamca i Milenkovićevom ocu i tastu, koji su u međuvremenu stigli na lice mesta, uz viku poručio da ukoliko Miloš ponovo ne bude član LSV, da će im zapleniti i čamac.

Milenković je za naš portal kratko prokometarisao da je, svima jasno da je Anukićevo ponašanje politički motivisano, da nije u pitanju izolovan incident već da su svi koji se sa ovim funkcionerom LSV ne slažu svakodnevno izloženi pretnjama i pritiscima.
Kako saznajemo pritužbe na ponašanje Dušana Anukića su konstantne. Više puta je ukazano na to da Anukić zloupotrebljava svoj položaj ribočuvara u JP „Vojvodina Vode“ da se obračunava sa političkim neistomišljenicima kojima preti da će im zabraniti da se bave ribolovom.
Anukić i njegove kolege iz LSV-a, koji su zaposleni u JVP „Vojvodina Šume“, radna jedinica Labudovo Okno, na poslovima ribočuvara, na sve moguće načine terorišu i ucenjuju meštane četiri sela, koji se bave privrednim ribolovom na reci Dunav, a  koji sa njima ne dele ista politička uverenja. Ako se uzme u obzir da ti ljudi žive isključivo od privrednog ribolova, više je nego jasno da im je ugrožena životna egzistencija i da su dovedeni do ivice propasti.
Juče smo pisali o tome kako lokalni funkcioneri LSV, predvođeni Sandrom Ristić, pokrajinskom poslanicom i predsednicom OO LSV Bela Crkva, konstantno vode agresivnu kampanju protiv SNS.
Izvor portala, upućen u lokalne političke prilike, tvrdi da članstvo podstrekuju da ulaze , ne samo u verbalne sukobe, već i da fizički ugrožavaju funkcionere i članove SNS i uništavaju njihovu imovinu.


O tome govori i događaj iz avgusta kada je Stanko Živanov podmetnuo požar na kući i dva automobila, u vlasništvu funkcionera SNS, a potom dao i izjavu nadležnim organima kojom je priznao da je dela počinio jer je žrtva kampanje njegove partije protiv SNS.
Da podsetimo na jučerašnjoj sednici SO Bela Crkva Dušan Anukić je sve vreme pokušavao da prekine rad sednice, iznoseći verbalne uvrede na račun SNS, a kada u tome nije uspeo, prišao je predsedniku Skupstine, Marjanu Aleksiću i nastavljajući da vređa dohvatio flašu sa vodom, želeći da ga polije. Incident je izbegnut brzom reakcijom Jovice Rajina, odbornika Srpske Napredne Stranke.
Pogledajte video sa jučerašnjim incidentom:

 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.