уторак, 29. новембар 2016.

BELOCRKVANIN KOJI JE PRIZNAT ŠIROM SVETA, REDOVNO POMAŽE ŠKOLI KOJU JE I SAM ZAVRŠIO!

  Belocrkvani koji žive u inostranstvu rado se vraćaju u rodno mesto. Jedan od njih je i Stanoje Vojnović koji voli da sretne stare prijatelje i profesore i neizostavno posećuje Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu, kojoj svake godine daje donacije. Ovogodišnja je materijalizovana kroz savremenu elektronsku oglasnu tablu.
Stanoje Vojnović je rođen u Beloj Crkvi u kojoj je završio gimnaziju školske 1960/61 godine. Studirao je medicinu i pravo paralelno u Beogradu. Ni jedan od fakulteta nije završio, preselio se u Dansku i zaposlio. U danskoj se školovao, konstruisao je jedan od aparata  za nefrologiju i postao poznat širom sveta. Gimnaziju u svom rodnom mestu obilazi svake godine i daje donacije jer kako kaže što je stariji Bela Crkva ga sve više vuče.
Dušan Malušev učenik IV razreda sa još petoro učenika ažurira sadržaje na elektronskoj oglasnoj tabli.
-Smenjujemo se svakog dana, pa tako postižemo sve, da se bavimo vannastavnim aktivnostima i da budemo uspešni u učenju. Postavljamo fotografije sa putovanja, sa dodela priznanja, obavešetenja o aktuelnim dešavanjima i najave. Na predlog direktorke imamo i objavu kojom zahvaljujemo učenicima što ne kasne na časove, kaže Malušev.
Učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole vole da se bave informatikom i da rade više od onoga što je planom i programom predviđeno, pa nije bilo teško da se okupi ekipa, kaže profesorka informatike Vesna Tasić.
-Profesorima je na ovaj način u mnogome olakšan posao, jer na brz i lak način mogu da pohvale i istaknu učenika, obaveste ih i pošalju druge poruke. Knjiga naredbe i dalje postoji kao i knjige i tabla, ali učenici vole na ovaj način da dobiju informaciju.
I tako, učenici na prijemčiv način dobijaju obaveštenja, profesori su zadovoljni učinkom, a svi zajedno ne kriju zahvalnost donatoru Stanoju Vojnoviću prilikom svakog novog susreta.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.