четвртак, 21. јул 2016.

PLATE U SO BELA CRKVA USKLAĐENE SA ZAKONOM

autor 
 
    Na sednici SO Bela Crkva, održanoj 18. jula, usvojena je odluka o utvrđivanju elemenata za obračun plata licima koja bira, imenuje i postavlja SO Bela Crkva, a koja je  u skladu sa Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama i Uredbom o koeficijentima za obračun i isplatu plata navedenim licima koju je donela Vlada Republike Srbije.

    - Predsednik Opštine, predsednik Skupštine, zamenik predsednika Opštine su i do sada imali platu u skladu sa Zakonom i Uredbom, i plate su im ostale na istom nivou. Po nalogu Upravne inspekcije izvršeno je usklađivanje plata sekretara Skupštine i načelnika Opštinske uprave, i dodati pomoćnici predsednika Opštine koji su Statutom predviđeni, a koeficijent im je usklađen sa Uredbom Vlade RS. Plate dakle nisu povećane, korigovane su sekretaru Skupštine i načelniku Opštinske uprave. Zamenik predsednika SO biće lice koje nije više u stalnom radnom odnosu, već volonter sa naknadom koju utvrđuje kadrovska komisija i iz tog razloga ova funkcija nije obuhvaćena odlukom koja je usvojena pre nekoliko dana, kaže sekretar SO Bela Crkva Jadranka Milosavljević Nišavić.
    Što se tiče zaposlenih, Opštinsko veće se usaglasilo da postoji potreba za novom sistematizacijom koju je načelnik Opštinske uprave napravio. Ovih dana se izrađuju rešenja u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije.

    Нема коментара:

    Постави коментар

    Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.