петак, 29. април 2016.

DRŽAVNA ZEMLJA FINANSIJSKI SPAJA CVETKOVIĆA, LSV I TIKIĆA


Službeni skupštinski dokument Opštine Bela Crkva, iz 2012. godine, okrio je finansijsku vezu lažnog novinara Stefana Cvetkovića sa njegovim nalogodavcima iz LSV i njihovim zajedničkim sponzorom uzurpatorom Draganom Tikićem iz Parte.


Prema Godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva, Branislav Petrović, ujak lažnog novinara Stefana Cvetkovića, 2010. godine zakupio je 22 državne njive.
Reč je o oranicama u ataru Vračev Gaja, Crvene Crkve, Banatske Palanke, Dupljaje, Češkog sela, Kusića i Jasenova. To su restlovi, koje je Stefanovom ujaku obezbedila opštinska Komisija koju je, preko LSV i tada Bogate Srbije, kontrolisao Dragan Tikić, u jednom periodu i Član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.

DSC04891

Od 22 državne njive, Petrović je 4 zakupio na period od tri godine, 6 na period od 10 godina, a 12 njiva na period od 20 godina. Većina, čak 17, plaćane su 20.74 evra po hektaru na godišnjem nivou, a 5 po 47.12 evra po hektaru na godišnjem nivou.
Sve ukupno, Petrović je zakupio nešto više od 16 hektara, koje je godišnje plaćao 510 evra, a na koje je godišnje, samo na ime subvencije, uzimao oko 1.920 evra.
A tek zemljoradnička zadruga...
U istom dokumentu, kao zakupac na tri godine, pojavljuje se i izvezna zemljoradnička zadruga, koja je iskoristila pravo prečeg zakupa i za simbolične cifre od 30 do 70 evra po hektaru na godišnjem nivou, 2010. godine zakupila čak 570 hektara najboljih oranica u atarima Bele Crkve, Banatske Subotice, Kruščice, Dobričeva i Grebenca.
Prema našim saznanjima, ova zemljoradnička zadruga se bavi stočarstvom i nema mehanizaciju za bavljenje ratarstvom, pa se osnovano sumnja da su zemlju iznajmili drugim licima i tako protivzakonito pribavili korist. Zaključak o subvencijama donesite sami.

Kad te sudbina veže za Tikića...

Ovaj dokument otkrio nam je i mnoge druge zanimljive zakupce državnog zemljišta, od kojih su mnogi finansijski vezani sa Tikića, a samim tim i za LSV.
Naime, pojavljuju se prijatelji vlasnika zemljoradničkih zadruga u Vračev Gaju, najbliži rođaci predsednika Komisije koji se skoro pa uspešno politički "presvukao", kuvarice i intimne drugarice koje nikada zemlju nisu videle i sirotinja koja je u dužničkom ropstvu prema najvećem uzurpatoru državne zemlje u južnom Banatu.

Nastaviće se...
Istina pobeđuje!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.