четвртак, 3. март 2016.

UNV: "ZAŠTITIMO NOVINARSTVO OD CVETKOVIĆA"




Udruženje Novinara Vršca izdalo je saopštenje za javnost, pod naslovom "Zaštitimo novinarstvo od Cvetkovića". Saopštenje UNV, koje Vam prenosimo u celosti, upućeno je na adrese novinarskih udruženja i državnih organa.

"Upozoravamo da profesionalno novinarstvo i javnost u vršačkom regionu trpe višegodišnji teror zbog fabrikovanja izmišljenih afera i dezinformacija, koje se tendenciozno plasiraju mimo javnih glasila.
To uporno čini izvesni Stefan Cvetković iz Bele Crkve. Od takvog "novinarstva", zloupotrebljavajući internet i društvene mreže, kategorički se ograđujemo i istovremeno ukazujemo strukovnim udruženjima, javnosti i državnim organima na nesagledive posledice. Cvetković razara istinu i obmanjuje javno mnjenje.
Svojim svakodnevnim insinuacijama, uvredama i izmišljenim aferama, u kojima se poziva na "tajne i pouzdane" izvore u državnim organima i stranačkim strukturama, Cvetković srozava ugled vršačkog regiona i naše profesije.
Cvetković, u maniru "izmisli, pa komentariši", tendenciozno deluje, a pojedince, ustanove i institucije neargumentovano kvalifikuje kao podmićene, kriminalce, lopove, lažove, prevarante... Javno, objektivno i istinito informisanje je na ovaj način dezavuisano.
Tražimo od strukovnih udruženja i državnih organa da stanu na put ovakvom "novinarstvu", i da zaštite časnu i dostojanstvenu profesiju i javnost od pogubog uticaja Stefana Cvetkovića.", piše u saopštenju Udruženja Novinara Vršca.

Autor :  mar 03, 2016 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.