уторак, 9. фебруар 2016.

TEHNIČARI DRUMSKOG SAOBRAĆAJA 

PRIMENJUJU ŠKOLSKO ZNANJE 

Primena znanja i saradnja sa privrednim subjektima učenicima srednjih stručnih škola znatno olakšava usvajanje gradiva, i istovremeno ih na nenametljiv način upućuje u odnos kolegijalnosti.
Učenici TŠ "Sava Munćan" koji će uskoro steći zvanje tehničar drumskog saobraćaja, deo praktične nastave obavljaju u tehničkom pregledu.
Osim kabinetske nastave i školske radionice u kojoj se upoznaju sa vozilima, propisima i usvajaju sva ostala neophodna znanja, budući tehničari drumskog saobraćaja tek u radionici za tehnički pregled mogu da koriste aparate i shvate proces i ozbiljnost rada.
Od očitavanja vozačke dozvole i identifikacije vozila, pa sve do kraja tehničkog pregleda svaki učenik ima priliku da odradi ceo proces, i tvrde da im praksa mnogo znači.
Goran Ivanović, šef tehničkog pregleda kaže da je saradnja sa tehničkom školom izuzetno korektna, i da ga posebno raduje da učenici pokazuju veliko interesovanje.
- Uz rukovanje instrumentima i proveru teorijskih znanja u praksi, ovi mladi ljudi shvataju i ozbiljnost posla koji im predstoji po završetku školovanja. U tom cilju škola ima sporazume o socijalnom partnerstvu i sa drugim preduzećima čija je osnovna delatnost saobraćaj, kaže Igor Ivašković profesor saobraćaja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.