субота, 5. децембар 2015.

Razmena učenika sa Češkom Republikom sve bolja


Šestoro učenika i direktorka Belocrkvanske gimnazije i Ekonomske škole boravili su nedelju dana u Češkoj Republici o trošku domaćina. Saradnja sa gimnazijama iz Teplica i Hluboke nad Vltavom se intenzivira, ubuduće će troje učenika iz Bele Crkve moći da pohađa nastavu u ovim gimnazijama.
Opština Bela Crkva ima izuzetnu saradnju sa više opština iz češke Republike, kako u oblasti infrastrukture, tako i u oblasti kulture i obrazovanja. Memorandum o saradnji sa gimnazijom iz Teplica iz 2013. godine se nastavlja i unapređuje.
- U teplicama smo potpisali sporazum o slanju dvoje učenika iz naše škole u tamošnju gimnaziju, u kojoj će provoditi po jedno polugodište. U školi je doneta odluka da i učenici ekonomskog smera mogu da idu, a da stručne predmete naknadno u Beloj Crkvi polože. Sa Internacionalnom gimnazijom u Hluboci nad Vltavom takođe nastavljamo saradnju, tamo će nastavu pohađati jedan učenik iz Bele Crkve, kaže Mirjana Pančić Bužek direktor Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole.
U Češku je išlo šestoro učenika koji su svojim angažovanjem u đačkom parlamentu zadužili školu. Marina Rakićević je učenica IV razreda, za nju ovi programi više nisu aktuelni, pa je obilazak Praga, Teplica, Hluboke, Drezdena i Buđevica doživela kao lepu ekskurziju.
U cilju bolje pripreme planira se uvođenje Češkog jezika kao fakultativnog predmeta u Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi, jer je sve više učenika zainteresovano da iskoristi šansu koja im se pruža.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.