субота, 5. децембар 2015.

 

Belocrkvanske mažoretkinje proslavile tri godine postojanja


Najuspešnije mažoretkinje u Srbiji, nastupima u prepunoj sali Centra za kulturu, obeležile su tri godine postojanja. Svečanosti su prisustvovali i Alen Šćurić predsednik Evropske mažoret asocijacije, Nenad Živanović predsednik SO Bela Crkva i Željko Crnogorac poslanik u Skupštini APV.
Od osnivanja do danas, Belocrkvanske mažoretkinje su napredovale ne samo u takmičarskom već i u organizacionom delu, a lokalna samouprava im pruža svesrdnu podršku.
Ove godine kadetkinje i juniorke A sastava ponovo su bile najbolje u Srbiji, a na Evropskom šampionatu u Albiju u Francuskoj kadetkinje su osvojile 6.mesto, a juniorke 7.mesto u kategoriji štap. Juniorke su iz Francuske donele bronzane medalje za koreografiju u kategoriji Mejs, najstarijoj takmičarskoj disciplini u mažoro sportu.
- Ono što su Belocrkvanske mažoretkinje napravile za samo tri godine ogroman je uspeh i uvek će moći da računaju na punu podršku Evropske mažoret asocijacije i Zagrebačkih mažoretkinja, rekao je Šćuric predajući povelju prijateljstva Zagrebačkih mažoretkinja Dejanu Đuriću predsedniku tima iz Bele Crkve.
- Čast mi je da u ime lokalne samouprave mogu da pozdravim naše mažoretkinje koje su uradile i više nego što smo očekivali. Uz veliki trud koji ulažu i nagrade koje osvajaju zaslužuju ovakvu svečanost. One su najbolje predstavnice Bele Crkve u zemlji i inostranstvu, a meni je čast da sam mogao da učestvujem u formiranju mažoro tima. Zahvaljujem im na snazi i volji, kao i njihovim roditeljima jer bez pune podrške tim ne bi mogao da postigne ovakve uspehe, istakao je Nenad Živanović.
Specijalne zahvalnice za razvoj mažoro sporta i promovisanje Bele Crkve kao najstarijeg karnevalskog mesta u Srbiji Nenad Živanović je uručio Dejanu Đuriću, Alenu Šćuricu i Marini Rakićević, koja je zbog daljeg školovanja, palicu vodilje predala Milici Lukić.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.