четвртак, 4. април 2019.

NOVI BLOK BOLNICE U BELOJ CRKVI POČEO SA RADOM


NOVI BLOK BOLNICE U

 BELOJ CRKVI

POČEO SA RADOM 




Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i direktor Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ dr Budiša Juga, u sredu 3. aprila, simboličnim presecanjem vrpce označili su početak rada novog bloka bolnice u Beloj Crkvi.

Specijalna bolnica „Dr Budislav Babić“ je od izuzetnog značaja jer jedina zbrinjava psihijatrijske bolesnike iz cele Srbije, koji boluju od plućnih bolesti, rekao je direktor dr Budiša Juga i istakao da je, nakon deceniju zanemarivanja, Pokrajinska vlada opredelila sredstva za završetak bolnice kao i za nabavku savremene medicinske opreme.
U novom bloku bolnice smeštena je kompletna dijagnostika, odnosno laboratorija, rentgen, ultrazvuk i funkcionalna dijagnostika. Na prvom spratu nalazi se žensko odeljenje sa 36 postelja, namenjenih pacijentima koji boluju od plućnih bolesti, dok je na drugom spratu muško odeljenje sa istim kapacitetima. Na trećem spratu nalazi se poluintezivna nega sa 10 postelja i inteziva sa 6 najmodernijih kreveta i opreme.
„Veoma je značajno i za opštinu Bela Crkva i ceo region što smo uspeli nakon skoro deset godine da završimo novi blok bolnice, koji je danas jedan od najsavremenijih objekata, a sve u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite pacijenata“ – rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.
Prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i obilaska bolnice, dogovoreni su prvi koraci u daljem uređenju bolnice, prvenstveno za rekonstrukciju psihijatrijskih odeljenja, dodao je Aleksić.

Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave opštine Bela Crkva sa rukovodstvom Bolnice i ulaganjima Pokrajinske vlade, ova ustanova je danas reprezentativan objekat u kojem će se pacijenti lečiti po najsavremenijim dijagnostičkim procedurama.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.