субота, 21. април 2018.

RAZGOVOR SA POVODOM - DR SLAĐANA LACMANOVIĆ, V.D. DIREKTORKA DOMA ZDRAVLJA

Dom zdravlja „Bela Crkva“, osnovan je 1945. godine, pod nazivom „Sektorska ambulanta“, i od tada kontinuirano brine o zdravlju stanovnika naše opštine. Prvobitno zamišljen kao mreža više odvojenih zdravstvenih ustanova, sadašnje ime – Dom zdravlja „Bela Crkva“ – nosi od 1962. godine, a novu zgradu, u kojoj se i danas nalazi, dobija 1974. godine.
Dom zdravlja ”Bela Crkva” je zdravstvena ustanova u kojoj se obavlja zdravstvena delatnost na primarnom nivou, a koja obuhvata zaštitu, očuvanje, unapređenje zdravlja, sprečavanje i rano otkrivanje bolesti, lečenje, rehabilitaciju obolelih i povređenih i poboljšanje kvaliteta života.
Ova zdravstvena ustanova obezbeđuje zdravstvenu zaštitu za 17.367 stanovnika naše opštine, kako grada, tako i okolnih mesta. Kako je Bela Crkva turističko mesto, tokom letnjih meseci broj osoba kojima se pruža zdravstve zaštita biva i znatno veći, zbog velikog broja domaćih i inostranih turista koji ovde borave.
O svemu ovome, poslovanju Doma zdravlja i planovima za budućnost, kao i svim ostalim temama koje zanimaju Belocrkvane, popričali smo sa v.d. direktora Doma zdravlja „Bela Crkva“, dr Slađanom Lacmanović.
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.